Trabzon'da Ormancılar beraat etti!

 Trabzon'da orman köylüsü yüzlerce vatandaş adına evrak düzenleyerek ormandan kesilen ağaçları satıp haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve bu örgüte üye olmak’ suçuyla yargılanan 6 orman muhafaza memuru ve bir inşaa

Trabzon'da Ormancılar beraat etti!

 

Trabzon'da orman köylüsü yüzlerce vatandaş adına evrak düzenleyerek ormandan kesilen ağaçları satıp haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve bu örgüte üye olmak’ suçuyla yargılanan 6 orman muhafaza memuru ve bir inşaat işçisi beraat etti. Trabzon’da 2 Mayıs 2012 tarihinde Vakfıkebir merkezli yapılan operasyonda yaklaşık 10 ay süren teknik takip sonucu jandarma ekipleri il merkezi ile Tonya, Çarşıbaşı ve Vakfıkebir İlçeleri’ndeki orman işletme şeflikleri ile Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü'nün de aralarında bulunduğu 19 ayrı noktaya 200 jandarma görevlisinin katılımı ile baskınlar düzenlemişti. Operasyon sonucu aralarında 6’sı orman muhafaza memurunun da bulunduğu 29 kişi, orman köylüsü yüzlerce vatandaş adına evrak düzenleyerek ormandan kesilen ağaçları satıp haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla gözaltına alınmıştı.
 
29 kişiden orman muhafaza memurları H.M., A.D., Z.Ç., İ.K., C.S. ve A.M. ile inşaat işçisi K.Ş. hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suç işlemek amacıyla kurulmuş bir örgüte üye olmak, suç işlemek amacıyla kurulmuş bir örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, zimmet ve resmi belgede sahtecilik’ gibi suçlardan Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yaklaşık 11 ay süren dava, 4 Nisan 2013 tarihinde karara bağlandı. Mahkeme heyeti, sanıkların üzerine atılı suçları işlediklerine dair yeterli ve kesin delil olmadığı gerekçesiyle 6 orman muhafaza memuru ve inşaat işçisi hakkında beraat kararı verdi. Mahkeme heyeti ayrıca, suçlanan ancak beraat eden orman muhafaza memurları ile inşaat işçisinin karşı tazminat davası açma hakkına sahip olduğunu da kararında belirtti.
 
Öte yandan bu operasyonla birlikte görev yerlerinden farklı yerlere atanan ve suçsuz oldukları ortaya çıkan orman muhafaza memurlarının durumunun ne olacağı ise merakla beklenmeye başlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler