Trabzon'da onları bekleyen büyük tehlike!

Anestezi Teknisyenleri Derneği (ANTEKDER) Genel Başkanı İlkay Aykar, anestezi teknisyenlerinin anestezi gazlarıyla tehdit altında olduğunu belirterek meslektaşlarının kanser olma ve çocuk sahibi olamama riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.Trabzon Bel

Trabzon'da onları bekleyen büyük tehlike!

Anestezi Teknisyenleri Derneği (ANTEKDER) Genel Başkanı İlkay Aykar, anestezi teknisyenlerinin anestezi gazlarıyla tehdit altında olduğunu belirterek meslektaşlarının kanser olma ve çocuk sahibi olamama riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Trabzon Belediyesi Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde meslektaşlarıyla bir araya gelen ANTEKDER Genel Başkanı İlkay Aykar, salonda az sayıda kişiyi görünce sitem etti ardından sorunlarını anlattı.

Çorum, Ankara, İzmir, Artvin, Rize ve Giresun’dan gelen anestezi ve narkoz teknisyenleri salonda hazır bulundu. Giresun Temsilcisi Ahmet Yılmaz, Trabzon Temsilcisi Fazlı Yılmaz, Ankara Temsilcisi Ercan Kıraç birer konuşma yaparak karşılaştıkları sorunları anlattılar.

Ankara Temsilcisi Ercan Kıraç, döner sermaye hakkında bilgi verirken özellikle yönetim bazında olanlar ile öğretim üyelerinin anestezi ve narkoz çalışanlarından kat kat üstünde döner sermaye aldıklarını söyledi.

ANTEKDER Genel Başkanı İlkay Aykar da sorunlarını dile getirirken birlik olma çağrısında bulundu. Konuşmaların ardından grup daha sonra Atatürk alanına giderek burada bir basın açıklaması yaptı. Üzerlerine ameliyathane giysilerini takan ANTEKDER üyeleri adına basın açıklaması yapan İlkay Aykar, meslek hayatlarının risk altında olduğunu söyledi.

İlkar, anestezi teknisyenleri ve narkoz teknisyenlerinin devlet hastanelerinde, özel hastanelerde yoğun iş gücü altında olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Anestezi teknisyenleri, narkoz teknisyenleri sizin hayatınızı kurtarıyor. Bu çalışanlar anestezi gazları tehdidi altında. Bu çalışanlarımız kanserle karşı karşıya. Bu çalışanlarımızın çocuk sahibi olma oranı düşüyor.

Hastanelerde 7 gün 24 saat haftanın her günü bayramı tatili olmayan narkoz teknisyenlerini unutmayalım. Burada hükümetimize ve Sağlık Bakanına sesleniyoruz. Anestezi teknisyenlerine narkoz teknisyenlerine röntgen teknisyenlerine yılda 1 kez olan şua iznini talep ediyoruz. Trabzon’da anestezi ve narkoz teknisyeni arkadaşlarımızla buluştuk. Bu buluşma neticesinde bizim sosyal haklarımızı 2014 Türkiye’sine uygun bir şekilde düzenlenmesini istiyoruz.

Bizim sizden beklentimiz sağlık çalışanlarının yanında olmanız. ANTEKDER’in yöneticilerle, doktorlarla, hemşirelerle ya da herhangi bir sağlık çalışanı ile bir problemi yoktur. Ancak, teknisyen ve teknikeri ekibin bir parçası olarak görmeyen, meslektaşa bir ayakçı muamelesi yapan, mesleği ve şahsiyeti küçük düşüren zihniyetlere karşı ANTEKDER dik duruşundan asla taviz vermeyecektir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler