Trabzon'da ölüme terk edilmişti...

Trabzon'da yasak ilişkiden doğan erkek bebeğini fındık bahçesine bırakarak ölümüne yol açtığı gerekçesiyle daha önce hakkında mahkemece verilen 25 yıl hapis cezası Yargıtayca bozulan anne, yeniden yapılan yargılamada tekrar 25 yıl hapse çarptırıldı. Trabz

Trabzon'da ölüme terk edilmişti...

Trabzon'da yasak ilişkiden doğan erkek bebeğini fındık bahçesine bırakarak ölümüne yol açtığı gerekçesiyle daha önce hakkında mahkemece verilen 25 yıl hapis cezası Yargıtayca bozulan anne, yeniden yapılan yargılamada tekrar 25 yıl hapse çarptırıldı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, yargılama aşamasında tahliye edilen anne M.D. (25) katıldı. Son sözü sorulan M.D. ''Bir diyeceğim yok. Bayan olduğumdan, zor durumda kaldığımdan bu olay oldu'' dedi.

Davayı yeniden karara bağlayan mahkeme heyeti, anne M.D'nin, doğurduğu küçük bebeği fındık bahçesindeki patika bir yol kenarındaki dikenlik içine bırakarak ölüme terk ettiği ve bebeğin de öldüğünü belirterek, sanığa önce ''kasten öldürme'' suçunu düzenleyen TCK'nın 82. maddesi uyarınca ''kendisini savunamayacak durumdaki bebeğinin ölümüne sebep olduğu'' gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Ardından anne M.D'nin cezasını ''olası kasıtla işlediği'' için müebbet hapse indiren heyet, daha sonra M.D'nin sabıkasız oluşu, yargılama aşamasındaki iyi halini ve verilecek cezanın geleceği üzerindeki etkisini de dikkate alarak cezayı 25 yıl hapse düşürdü.

Kararı duyan M.D. gözyaşlarını tutamadı.

     -OLAYIN GEÇMİŞİ-

Trabzon'un Arsin ilçesinde, 21 Temmuz 2005'te amcasının oğlu Ş.D. (27) ile yaşadığı yasak ilişkiden bir erkek bebek dünyaya getiren M.D, bebeğini aynı ilçede bir fındık bahçesine bırakmıştı. Vatandaşlarca bulunan bebek, kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Olayın ortaya çıkması üzerine tutuklanarak hakkında Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan, yargılama aşamasında tahliye edilen anne M.D'ye, bir süre önce mahkemece, ''bebeğini ölüme terk ederek hayatını kaybetmesine yol açtığı'' için TCK'nın ''kasten öldürme'' suçunu düzenleyen 82. Maddesi gereğince 25 yıl hapis cezası verilmişti.

Mahkemece kurulan bu hükmün, yargılama aşamasında bebeğin ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumundan rapor alınmadığı gerekçesiyle Yargıtayca bozulmasının ardından M.D'nin yargılanmasına yeniden başlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel