Trabzon'da Ölüm Yolu eylemi

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Büyükliman Mahallesi’nde toplanan vatandaşlar halk arasında ‘Ölüm Yolu’ diye bilinen Gülbaharhatun Caddesinde tabutlu eylem yaparak trafiğe kapattı.Ölüm Yolu’nda kazaların artması üzerine yetkililerin dikkatini çekmeye yönelik

Trabzon'da Ölüm Yolu eylemi

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Büyükliman Mahallesi’nde toplanan vatandaşlar halk arasında ‘Ölüm Yolu’ diye bilinen Gülbaharhatun Caddesinde tabutlu eylem yaparak trafiğe kapattı.

Ölüm Yolu’nda kazaların artması üzerine yetkililerin dikkatini çekmeye yönelik yapılan tabutlu eyleme vatandaşların yanı sıra AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu da destek verdi.

Eyleme katılan vatandaşlar adına bir basın açıklaması yapan Sadık Aydın, tepkisini dile getirerek, “Üzerinde durduğunuz bu yol; Vakfıkebir’e, insanlara, diğer canlılara ait bir yol değil, yazılı ve görsel basının da adlandırdığı gibi Ölüm Yolu’dur” dedi.

Aydın, her ay 1 kişinin hayatını kaybettiği yola yaya geçidi yapılmadığını ifade ederek şöyle konuştu: “Bu yol, sözün ve yazının bittiği yoldur. Bu yol, insanların ve diğer canlıların hiçe sayıldığı bir yoldur. Bu yol, her ay bir kardeşimizi toprağa verdiğimiz, hız sınırlarının sınır tanımadığı bir yoldur. Bu yol, yaya kaldırımlarının olmadığı, yaya geçitlerinin bulunmadığı bir yoldur. Bu yol, onlarca ailenin babasını, evladını, kardeşini toprağa verdiği, bu anılar dolayısıyla üzerinden geçmek istemediği bir yoldur. Bu yol, gürültülü egzos seslerinin denendiği bir yoldur.”

1.20131117141458.jpg

“SİYASİ DÜŞÜNCENİN UZANTISI YOK”

Aydın, hiç kimseyle bir hesapları olmadığını bugünkü duyarlılığın dayanağının Anayasada teminat altına alınan Düşünce Hürriyetinin kullanılması ile ilgili olduğuna vurgu yaparak, “Bu duyarlılığımız hiçbir siyasi düşüncenin uzantısı değildir. Hiç kimse ile bir hesabımız yoktur. Bütün Türkiye bilir ki, Vakfıkebirliler devletine, milletine, bayrağına saygısızlık yapmaz, kanunsuz bir işi tasvip etmez" dedi.

Yıllardır yazılı ve sözlü olarak uyarmalarına rağmen bu yolda bir tedbir alınmadığını anlatan Aydın, şöyle konuştu: "İnsanımızın can ve mal güvenliğini tehdit etmektedir. Artık “Dur” demenin zamanı gelmiştir. Bugün, ölen kardeşlerimize rahmet okumanın, sakat kalan kardeşlerimize acil şifa dilemenin günüdür. Bugün, atanmışların, seçilmişlerin sorumluluğunun hatırlatılacağı gündür. Bu duyarlılığımız, bu yolda tedbir alma sorumluluğunu taşımayan kuruluşlara ikazımızdır. Yoksa ölüm ve sakatlanmalardan bu yol nedeniyle sorumlu olduğunu düşündüğümüz kişi ve kuruluşlar için Cumhuriyet Savcılığımıza suç duyurusunda bulunacağımızı hatırlatırız. Belki duyarsızlara hesap soracak birileri çıkar. Aksi halde bu yolu kullanmak mecburiyetinde olan hane halkınızın bir üyesi, babanız, anneniz, yavrunuz, kardeşiniz bu yolda kaybedilecektir. Bir an önce yolumuzun, orta refüj ve yaya kaldırımlarının yapılmasını, gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını talep ediyoruz.”

Öte yandan Gülbaharhatun Caddesi’nde gün aşırı yaşanan kazalarda bir çok vatandaş yaralanmış, onlarca vatandaş hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler