Trabzon'da olağanüstü toplantı

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Gürcistan'a yaptığı ziyarette Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşalomidze'nin kendisinden alt yapı hizmetlerinde kullanılmak üzere geçici olarak talep ettiği 2 iş makinesini vermek için İl Genel Meclisi'ni olağanüst

Trabzon'da olağanüstü toplantı

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Gürcistan'a yaptığı ziyarette Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşalomidze'nin kendisinden alt yapı hizmetlerinde kullanılmak üzere geçici olarak talep ettiği 2 iş makinesini vermek için İl Genel Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı. 
     Trabzon Valiliği'nden alınan bilgiye göre, Trabzon Valisi Kızılcık bir süre önce beraberinde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) yöneticileriyle iki ülke arasındaki sosyal, ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Gürcistan'a ziyarette bulundu. 
     Kızılcık, temasları sırasında Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşalomidze ile de görüştü. Varşalomidze, görüşmede Kızılcık'tan alt yapı hizmetlerinde kullanmak üzere 2 tane greyder istedi. Kızılcık da bu talebi olumlu karşıladı. 
     Türkiye'ye dönen Vali Kızılcık, 2 greyderi Varşalomidze'ye vermek amacıyla harekete geçerek, ''daha önce böyle bir uygulama olmadığı için'' Ankara'daki çeşitli bakanlıklarla görüşmeler yaptı. 
     Görüşmeler sonrası Varşalomidze'nin talebini yerine getirmeyi kararlaştıran Kızılcık, bir süre kullanıldıktan sonra iade edilecek olan 2 iş makinesinin Acara Özerk Cumhuriyeti'ne verilebilmesi için Trabzon İl Genel Meclisi'nin karar olması gerektiği için meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı. 
     İl Genel Meclisi pazartesi günü toplanacak. 
     Kızılcık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tarihi ve kültürel bağları olan iki bölgenin her zaman birbirine destek olması gerektiğini ifade ederek, ''Varşalomidze bizden altyapı hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 greyder talebinde bulundu'' dedi. 
     Kendisinin de konu hakkında gerekli çalışmayı yaptığını anlatan Kızılcık, şunları ifade etti: 
     ''İl Genel Meclisimizi olağanüstü toplantıya çağırdım. Meclisimiz pazartesi günü kararını verecek. Trabzon Valiliği ile Acara Özerk Cumhuriyeti'nin kültürel, ekonomik ve turizm alanındaki ekonomik ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacak ortak girişimlerin özendirilmesi amacıyla imzalanan protokol gereği, 2 adet iş makinesinin Acara Özerk Cumhuriyeti'ne gönderilmesi için olağanüstü toplanacak olan Meclis böylelikle bir ilke de imza atacak'' 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel