Trabzon'da okullarda endişe!

Okulların açılmasını kısa bir süre kaldı. Eğitimciler, okulların açılmasıyla birlikte öğrencileri bekleyen büyük bir tehlikenin bonzai olduğunu düşünüyor. Bonzai maddesine çok kolay ve düşük miktarda para ödeyerek ulaşılmasının uyuşturucu tacirlerinin işi

Trabzon'da okullarda endişe!
Okulların açılmasını kısa bir süre kaldı. Eğitimciler, okulların açılmasıyla birlikte öğrencileri bekleyen büyük bir tehlikenin bonzai olduğunu düşünüyor. Bonzai maddesine çok kolay ve düşük miktarda para ödeyerek ulaşılmasının uyuşturucu tacirlerinin işine yarayacağı dile getiriliyor. 
 
Aktif Eğitimciler Sendikası Şube Başkanı Ayhan Kaya, son dönemde kullanımı hızla yaygınlaşan uyuşturucu maddesi bonzainin gençleri zehirlemeye devam ettiğini dile getirdi. Kayseri’de 2 kişinin bonzaiden öldüğünü hatırlatan Kaya, okulların açılmasıyla birlikte bonzai tehlikesinin hızlı yayılabileceğini ileri sürerek, okulların daha açılmadan önlemler alınarak eğitim döneminde denetlenmesini istedi. Sendika Başkanı Kaya, özellikle okul çağındaki gençlerin bu büyük tehlike ile karşı karşıya kaldığını belirterek, “Dünyanın en tehlikeli uyuşturucu türlerinden biri olan Bonzai yüzünden, Kayseri, Aydın, Bursa, Edirne, Trabzon gibi illerde yaşanan zehirlenme ve ölüm vakalarının olduğunu öğrenmekteyiz” dedi. 
 
Valiliğin yaptığı açıklamayı da hatırlatan Kaya, şunları söyledi: “İlimizde Valiliğin açıklamalarına göre 2014 yılı içerisinde 291 Narkotik olayı meydana geldiği, 285 kilo esrar maddesi, 80 kilo eroin maddesi, 56 kilo toz esrar maddesi, 2 bin 147 adet sentetik nitelikli uyuşturuculardan ecstasy tabletler, 157 gram meteafetamin maddesi, 815 kök kenevir bitkisi, 2 bin 39 adet captogan tablet, 1 gram kokain maddesi ve 994 gram sentetik kannabinoid maddesi ele geçirildiği belirtilmiştir. Bu olaylarda yakalanan 140 kişiye ise uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan, 301 kişi hakkında da uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldığı belirtilmiştir." 
 
"ÖĞRENCİLER 5 TL’YE BONZAİ ALABİLİYOR"
 
Son zamanlarda kullanımı hızla artan sentetik uyuşturucu bonzai, uyuşturucu türleri içinde en tehlikeli olanlardan biri olduğuna dikkat çeken Kaya, “Fiyatının düşük olması nedeniyle tercih edilen ölümcül zehir özellikle öğrenciler arasında yaygın olarak kullanılmakta ve 5 TL’ye bonzai isimli ottan satın alınabilmektedir. Kolaylıkla temin edilmesi ve kullanılması ilkokul çağlarına kadar inen Bonzai belasını engellemek için gerekli kanuni düzenlemelerin acilen yapılması gerekir. Ayrıca okullarımızda sigara kullanım yaşının çok aşağıya düşmesi ve buna bağlı olarak da diğer uyuşturucu maddelerin kullanımı artmaktadır. Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şubesi olarak, bonzai tehlikesinin yakından takip edilmesi, okulların ona göre düzenlenip denetlenmesi, idarecilerin eğitilmesi, ailelerin bilinçlendirilmesi ve seminerler düzenlenmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu süreçte sivil toplum kuruluşları ile beraber üzerimize düşen görevi yapacağımızı belirtiriz.” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel