Trabzon'da okullar daha da güçlenecek

Vali Öz, “Okullarımızın İşleri Büyük Oranda Bitmiş Durumda. Ancak Fiziki İmkanlar Dolayısıyla Devam Eden Bazı Küçük Çaplı Çalışmalarımız Var. Hedefimiz 2013 Yatırımlarını Takvim Yılı İçersinde İhalesini Yapıp, İnşaatlarını Hızla Tamamlamaktır”Trabzon Vali

Trabzon'da okullar daha da güçlenecek

Vali Öz, “Okullarımızın İşleri Büyük Oranda Bitmiş Durumda. Ancak Fiziki İmkanlar Dolayısıyla Devam Eden Bazı Küçük Çaplı Çalışmalarımız Var. Hedefimiz 2013 Yatırımlarını Takvim Yılı İçersinde İhalesini Yapıp, İnşaatlarını Hızla Tamamlamaktır”

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul ile bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda eğitim alanında yapılan yatırımlar gündeme alındı.

Yapılan toplantı ve yatırımlar hakkında bilgiler veren Vali Öz, “Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ve yetkililerle beraber ilimizde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan eğitim yatırımlarıyla ilgili genel bir değerlendirme toplantısı yaptık. Hedefimiz 2013 yatırımlarını takvim yılı içersinde ihalesini yapıp, inşaatlarını hızla tamamlamaktır. Arsa tahsisi ve imar durumlarından dolayı geciken bazı işlerimiz var. Bunları en kısa zamanda toparlayıp bu yıl bitmeden hepsinin ihalesini yapacağız” dedi.

Okulların büyük ve küçük ölçekli onarımlarıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Vali Öz, “Büyük oranda okullarımızın işleri bitmiş durumda. Ancak fiziki imkanlar dolayısıyla devam eden bazı küçük çaplı çalışmalarımız var. Bunlarda çocuklarımızın eğitim-öğretim sürecini ve düzenini etkilemeden sürdürülmekte ve okullarımızın fiziki şartları ve altyapıları istenilen seviyeye getirilmesi için yoğun bir çalışma sürdürülmektedir.

Bundan sonra da 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında okullar kapanmadan büyük ve küçük ölçekte onarım gereken okullarımızın projelerinin ve yaklaşık maliyetlerinin hazırlanıp ihalelerinin yapılması ve yer tesliminin gerçekleşmesini hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl için yaz tatilinin onarım açısından iyi değerlendirilmesini ve tatil döneminde bu çalışmaların tamamlanarak bir sonraki eğitim-öğretim yılına sorunsuz bir şekilde başlamayı, büyük ve küçük onarım çalışmaları bitmiş olarak girmek istiyoruz. Hem 2013 yılındaki genel çalışmalarımızı, yapım ve onarım programımızı hem de önümüzdeki yıl projelerimizin bir an önce hazırlanması konusunda genel tedbirleri ve sistemi görüştük. Bu vesile ile 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının bir kez daha hayırlı ve başarılı geçmesini diliyorum” diye konuştu.

dsc_9550.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel