Trabzon'da okul bahçesine mini HES

Of ilçesinin Fındıkoba köyünde eğitim veren İhsan Karadeniz İlköğretim Okulu öğrencileri, fen teknoloji dersi kapsamında okul bahçesine mini HES kurdu.Fen Teknoloji Öğretmeni Züfer Alkan, uygulamalı eğitimin, eğitimde kalıcılığı sağladığı gerçeğinden hare

Trabzon'da okul bahçesine mini HES

Of ilçesinin Fındıkoba köyünde eğitim veren İhsan Karadeniz İlköğretim Okulu öğrencileri, fen teknoloji dersi kapsamında okul bahçesine mini HES kurdu.

Fen Teknoloji Öğretmeni Züfer Alkan, uygulamalı eğitimin, eğitimde kalıcılığı sağladığı gerçeğinden hareketle öğrencilerine okulun bahçesinde akan su kanalı üzerinde mini bir HES kurdurdu.

Eğitimde çevre faktörlerini de düşünerek öğrencilere bilgiyi ezbere değil de uygulamalı olarak vermeyi düşündüklerini belirten Alkan, "Zaman zaman çevre faktörlerini öğretimin içine katıyoruz. Bu bağlamda okulumuzun önünden akan suyu eğitim için kullanmayı düşündük. Hendekten akan suyun önüne bir set yaptık. Sette biriken suyu boru ile hazırladığımız çarka ilettik, atık bobin ile küçük ampullerle elektrik elde ettik. Bu çalışmamız öğrencilerin ilgisini çekti. Üstelik kullandığımız malzemeler de hep atık malzemeler" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel