Trabzon'da öğrenciye terör uyarısı

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) kayıt yaptıran öğrencilere, terör örgütlerinin eleman kazanmada kullandıkları yöntemlere ilişkin bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtılıyor.Polisle

Trabzon'da öğrenciye terör uyarısı

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) kayıt yaptıran öğrencilere, terör örgütlerinin eleman kazanmada kullandıkları yöntemlere ilişkin bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtılıyor.

Polislerce dağıtılan ''Yanlış Tercih Tüm Doğruları Götürür'' adlı broşürlerde, ''Gerekli bilgilerin toplanması, bireyin grup içerisine çekilmesi, bireyin tutumlarında operasyon yapılması, algılama dünyalarına nüfus edilmesi, şartlandırma ile militan kimliği ve kişiliği'' başlıkları altında açıklamalar yer alıyor.

Gençlere yıkıcı değil yapıcı, bölücü değil bütünleştirici olmalarının öğütlendiği broşürde, yasa dışı örgütlerin özellikle üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için çalışmalar yaptıkları vurgulanarak, şu ifadelere yer veriliyor:

''Uygun kişinin aranması, hakkında bilgi toplanması, kişi tespit edildikten sonra ailevi yapısı, ekonomik düzeyi, memleketi, siyasi fikrinin analizi yapılarak ilk yaklaşımlar ve ilişkiler başlatılır. Her insanın hayatta karşılıksız bir sevgiye, karşılıksız bir ilgiye ve samimiyete ihtiyacı vardır. Terör örgütü militanları, saflarına çekmeyi planladıkları kişiyle, sözde karşılıksız arkadaşlık ve dostluk ilişkisi kurarlar. Hedef genç, arkadaş toplantısına, tanışma çaylarına, tiyatro, sinema, konser gibi davetlere götürülür. Ekonomik yönden sıkıntıda ise burs yardımı, kalacak yer temini, kitap, hatta para yardımı yapılarak kişiye yaklaşırlar. Böylece genç olduğu gibi kabul edildiği, kendisine değer verildiği hissine kapılır ve kendisini senaryosu, sahnesi, oyuncuları önceden ayarlanmış bir terör örgütünün içerisinde bulur.''

-''KİMLİK VE KİŞİLİĞİ OLMAYAN ROBOT MİLİTANLAR OLUŞTURULUYOR''-

Bu aşamadan sonra grup içerisine alınan kişiye karşı, paravan derneklerdeki faaliyetler, piknik gezileri ve sözde kültürel faaliyetler ile yerini daha sıcak ilişkilere bırakacak bir tutumun oluşmasının sağlanmaya çalışılacağı vurgulanan broşürde, şunlar belirtiliyor:

''Aynı paralelde düşünmeye başlayan gence, örgütün propagandasını yapan filmler seyrettirilir. Kitap, gazete ve dergiler okutturulur. Belirli seviyelerdeki özel kişilerin katıldığı toplantılara götürülerek, örgüt ideolojisi aşılanmaya başlanır. Kişinin kendi iradesi ile karar verme yeteneği yok edilip, körü körüne terör örgütünün iradesi ile hareket ettirilerek, kişiye sözde mahalle, okul, sınıf sorumlulukları verilir.

Afiş ve pankart asılması, bildiri dağıtılması, gösteri ve yürüyüş gibi faaliyetlere katılması sağlanır. Bu faaliyetler neticesinde güvenlik güçleri ile karşı karşıya gelen gençte sisteme karşı nefret oluşur. Genç, daha sonra kuvvetli telkin ve propaganda sonucu örgütün amacı doğrultusunda ölmeye ve öldürmeye hazır bir birey haline gelir. Artık örgütün mekanik bir parçası gibi denileni yapan, kendi kimlik ve kişiliği olmayan robot militanlar oluşmuştur. Başta gence gösterilen sözde sıcak ve samimi ilişkilerin yerini artık terör örgütünün acımasız, katı kuralları ve ilkeleri almıştır. Bu ilkelerden birisi de örgütün içerisine girildikten sonra çıkan kişiye ölümün zaruri olduğudur. Kendisi daha sonra yapılan işlerin yanlış olduğunu anlasa bile eğer örgütten kurtulma iradesi oluşmamışsa, artık geriye dönüş yoktur.''

-''UNUTULMAMALIDIR Kİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN EN BÜYÜK KAYNAĞI İNSANDIR''-

Öğrencilere dağıtılan broşürde, ''Hayatınızın baharında sizleri karanlıklara çekmek isteyen terör örgütlerinin sinsice hazırlanmış tuzaklarına düşmeyin'' uyarısı da yapılarak, şunlar kaydedildi:

''Terör örgütleri, ideolojileri uğruna militanlarını ölmeye hazır hale getirebilmek için o kimsenin kişiliğini bedeninden ayırmaktadır. Diğer bir ifadeyle onun kendi gerçek kişiliğine sahip olmasını önlemektedir. Unutulmamalıdır ki terör örgütlerinin en büyük kaynağı insandır. Kendisine hedef olarak genç kesimi seçen terör örgütleri, özellikle lise ve üniversite çağındaki gençleri hain emelleri doğrultusunda terörist eylemlere yöneltme amacı taşımaktadır.''

Broşürde bu konuda daha detaylı bilgi ve iletişim için Trabzon Emniyet Müdürlüğünün elektronik posta adresleri ile telefon numaraları da yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler