Trabzon'da öğrencilere tablet bilgisayar

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Fatih Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısına katıldıktan sonra pilot okullar arasında yer alan Tevfik Serdar Anadolu Lisesi’nde öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar d

Trabzon'da öğrencilere tablet bilgisayar

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Fatih Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısına katıldıktan sonra pilot okullar arasında yer alan Tevfik Serdar Anadolu Lisesi’nde öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.

Tablet dağıtımına İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Okul Müdürü Gürol Karahasanoğlu ve öğretmenler katıldı.
 
Vali’den Trabzon’da178 Öğretmen Ve 596 Öğrenciye Tablet
 
Tevfik Serdar Anadolu Lisesi öğrencilerine tabletlerini dağıtan Vali Kızılcık, “Bu tabletler eğitim alanındaki öğreniminizi daha da kolaylaştıracak. Geleceğiniz daha da aydınlık olacaktır. Bu bilgisayarları kullanarak dünyanın gelişmiş ülkelerinde yaştaşlarınızla rekabet etme şansı bulacaksınız. Ancak herşeyi de bilgisayara bırakmamalısınız. Yeteneklerinizi sınırlamayın. Okuduğunuzu iyi anlayın, sorgulayın, yanlış yapmaktan korkmayın.
Takipçi ve değişime açık olun” diyerek öğrencilere  tavsiyelerde bulundu. Vali Kızılcık’ın öğrencilere tabletlerle ilgili düşüncelerini sorması üzerine öğrenciler, “Bu tabletler sayesinde daha hızlı öğrenme şansı elde etmiş olacağız. Ayrıca görsel olarak da bize çok büyük faydalar sağlayacaktır. Derse katılamadığımız zamanda ise, öğretmenlerimiz bu tabletler sayesinde bize yapılan dersleri bildirebilecekler. Bu imkanı bizlere sunan devletimize çok müteşekkiriz” dediler.
 
Fatih Projesi Zihniyet Devrimi Yaratacak
 
Fatih Projesi Bilgilendirme  toplantısında konuşan  Vali Kızılcık, “21.yüzyılın internet çağının gerektirdiği gelecek nesillerin yetişeceği bu özel sınıfta devletimizin sağlamış olduğu bu vizyondan dolayı başta Başbakanımıza, hükümetimize şükranlarımı sunuyorum. Fatih Projesi deyince hepimizin aklına herhalde Fatih Sultan Mehmet geliyordur .Bu düşüncenin doğruluk payı vardır. Milli Eğitim Müdürümüz sunuşta söylediği gibi Fatih Projesi fırsatları artırma ve teknolojiyi iyileştirme projesidir.  Aslında bu başlığın altında çok şeyler ifade edilmek isteniyor.
 
Bazı düşünürler 21. yüzyılı fırsatları artırma dönemi olarak değerlendirmektediler. Devletin vatandaşının önündeki fırsatları artırması görevi olduğunu söylerler. Fatih Projesi sayesinde çocuklarımızın zamanı ve teknolojiyi çok daha etkin kullanıp interdisipliner bir şekilde teknolojinin sağladığı kolaylıklardan faydalanıp 21. Yüzyıla daha iyi hazırlanmasına katkı sağlamış olacaktır.
 
Bu projenin ülkemizin 2023 hedeflerine ve sonrasında 2071’i gerçekleştirecek olan gençliğin yetişmesinde yeni bir zihniyet değişimine, devrimine neden olacağını düşünüyorum. Bu proje sadece çocuklarımızın yetişmesi, gelişmesi için değil aynı zamanda onları eğiten öğretmenlerimizin de çok ciddi zihni dönüşümü yaşamalarına neden olmaktadır.  Zira bu teknolojiyi kullanabilmenin bir yöntemi var. Dolayısıyla bakanlığımız sadece teknoloji sınıflarını değil bu teknolojiyi kullanacak öğretmenlerimizin eğitimini gerçekleştirmektedir.
 
Herşeyden önce uygulanan teknolojinin yüzde 50 sinin üretiminin ülkemizde gerçekleştirilmesini sağlayarak bir bakıma innovasyonu, teknoloji üretimini teşvik etmektedir. Böylelikle bu proje hem ekonomimizin hem çocuklarımızın yetişmesi ve gelişmesini sağlayan çok çarpanlı bir uygulamadır. Bu uygulamalar sayesinde katma değeri yüksek ürünleri üretme şansını yakalamaktayız” dedi. 
 
Proje hakkında bilgi veren Vali Kızılcık “Bu proje 81 vilayetimizden bazı vilayetler pilot il olarak seçildi. Bu illerden bir tanesi de bizim şehrimizdir. Başta 60 okulda bin 500’e yakın akıllı tahtalar oluşturulmuştur. Bu okullarımızdan sadece 3 tanesinde bu alt yapı kurulmuş olup bir plan bir program çerçevesinde diğer okullarında sistemleri tamamlanacaktır.
 
Bu sistemin yıl sonuna doğru ortaöğretime de yansıtılması planlanmaktadır. Tüm öğrencilerimizin bu teknolojiyi sınıflarında istifade ederek daha çağdaş eğitim ve öğretim görmelerine imkan sağlanmış olunacaktır. Bugün yaklaşık 178 öğretmenimiz ve 596 öğrencimizin tabletini dağıtttık. Onların bu imkanlardan en iyi şekilde yararlanmasını diliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel