Trabzon'da Öğrencilerden temizlik

 Öğrencilerle birlikte temiz bir Trabzon’a adım attıklarını belirten Trabzon Belediyesi Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “Trabzonumuzun 6 güzel okulundan gelen 600 güzel öğrencimiz ile Trabzon’u temiz ve yaşanabilir bir hale getirmek için buradayız. S

Trabzon'da Öğrencilerden temizlik

 

Öğrencilerle birlikte temiz bir Trabzon’a adım attıklarını belirten Trabzon Belediyesi Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “Trabzonumuzun 6 güzel okulundan gelen 600 güzel öğrencimiz ile Trabzon’u temiz ve yaşanabilir bir hale getirmek için buradayız. Sloganımız ‘Çevre Kirliliğine Son Temiz Şehir Trabzon’. Bu sloganımızı sürekli hale getireceğiz. Burada bizimle olan öğrencilerimiz çevrelerinde ve aile içindeki tüm bireylere temiz bir Trabzon bilincini en güzel şekilde yayacağına eminim. Bu bilinci yayacak olan sizler temiz bir Trabzon’un başlangıcını yapmış olan kuşaklar olarak tarihe geçeceksiniz. Sizler büyüdükçe, Trabzon’un güzel bir kent olması için çalıştıkça, şehrimiz daha da yaşanılır bir kent haline gelecektir” dedi.

 

baskan.20120510164056.jpg

 

Katı atıkların değerlendirilmesi konusunda büyük adımlar attıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu “Belediyemiz mücavir alanında yılda 83 bin ton çöp toplanmaktadır. Geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarının toplanması konusundaki çalışmalarımızda halkımızın da duyarlı katılımıyla, ilimizde oluşan çöpün yaklaşık yüzde 9’u geri dönüşüme kazandırılmıştır. Toplanan ambalaj atıklarının içerisinde 4 bin 800 ton kağıt, 2 bin ton plastik, 4 yüz ton metal ve diğer ambalaj atıklarını mevcut. Bunların toplanmasıyla gelecek olan nesillere bırakılacak olan 81 bin 600 adet ağacın kesilmesini önlemiş olduk. 11 bin ton petrol 4yüz ton metal hammaddesinin tasarruf edilmesiyle ülke ekonomisine katkı yapıldığı gibi doğal kaynakların gelecek nesillere de bırakılması sağlandı” şeklinde konuştu.

Öte yandan Trabzon'un Ayasofya-Beşirli arasındaki sahil şeridinde yapılan bahar temizliği kampanyasına, Beşirli İMKB, Prof.Dr. İhsan Koz, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Ali Kemal Aktürk, İskenderpaşa ve 100. Yıl İlköğretim okulları katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel