Trabzon'da öğrenci meclis seçimleri yapıldı

Trabzon, öğrenci meclis başkanlığı seçimlerini iki kez üst üste kazanan Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hasan Köse, 23 Nisan’da Ankara’da toplanacak öğrenci meclisinde Trabzon’u en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi. Trabzon, öğrenci meclis ba

Trabzon'da öğrenci meclis seçimleri yapıldı

Trabzon, öğrenci meclis başkanlığı seçimlerini iki kez üst üste kazanan Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hasan Köse, 23 Nisan’da Ankara’da toplanacak öğrenci meclisinde Trabzon’u en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi. 

Trabzon, öğrenci meclis başkanlığı seçimlerini 30 oyla Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Hasan Köse kazandı. Trabzon Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda 18 ilçeden 77 temsilcinin oy kullandığı seçimde konuşan Trabzon Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Çağlayan, seçilen öğrencinin, il öğrenci meclisi başkanı sıfatıyla 23 Nisan 2013'te toplanacak Türkiye Öğrenci Meclisi'nde Trabzon’u temsil edeceğini söyledi.
 
Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında her ilçeden seçimle gelen 5 temsilcinin seçime katıldığını anlatan Çağlayan, "Eğitimin fonksiyonlarından biri de çocuklarımızın kişiliklerini oluşturmak ve geliştirmektir.
 
Bu kurulun nihai amacı çocuğa demokrasinin getirdiği etkin ve özgür birey kimliği kazandırmaktır. Bu doğrultuda demokrasi eğitiminin şartlarından birisi hür, çoğulcu, katılımcı ortam ve fırsatların bütün bireylere sunulmasıdır” dedi.
 
6 öğrencinin aday olduğu seçimde, 77 temsilciden 30 oy alan Hasan Köse, iki kez üst üste kazanmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek, “İlçe seçimlerinden beri zor bir mücadele verdik. Çok güzel projelerimiz var. 23 Nisan’da Ankara’da yapılacak öğrenci meclisinde Trabzon’u en iyi şekilde temsil edeceğim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel