Trabzon'da obezite ile mücadele

 Trabzon’un Of ilçesinde başta anaokulu öğrencileri olmak üzere obezite ile mücadele konusunda eğitimler verildi.Of Toplum Sağlığı Eğitim Hemşiresi Emel Yılmaz tarafından Of Anaokulu, Halk Eğitim Fitnes Salonu ve Toplum Sağlığı Merkezinde verilen eğitimle

Trabzon'da obezite ile mücadele

 

Trabzon’un Of ilçesinde başta anaokulu öğrencileri olmak üzere obezite ile mücadele konusunda eğitimler verildi.

Of Toplum Sağlığı Eğitim Hemşiresi Emel Yılmaz tarafından Of Anaokulu, Halk Eğitim Fitnes Salonu ve Toplum Sağlığı Merkezinde verilen eğitimler ile her kesimden vatandaş bilinçlendirilmeye çalışıldı. Sağlıklı yaşam için bol bol hareket etmeleri ve fiziksel aktivitelerde bulunmaları gerektiğini belirten Hemşire Yılmaz, bu konuda Of’un çok güzel bir sahili bulunduğunu ve Of Belediyesi tarafından buraya konulan spor aletleri ile vatandaşların hem yürüyüşlerini yapabileceği hem de spor aletleriyle ile fiziksel hareketler yapabileceklerini söyledi. Yılmaz, bayanlara yönelik Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan Fitnes Salonu ve Of’ta bulunan spor salonlarından yararlanılarak vatandaşların daha sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmelerinin kendi ellerinde olduğunu belirtti.

Of Ana Okulu’nda bulunan miniklerle birlikte obeziteye hayır yürüyüşü gerçekleştiren ve onlara sağlıklı beslenme eğitimi vererek bol bol süt içmeleri tavsiyesinde bulunan Yılmaz, ileride sağlıklı bireyler olabilmeleri için Fast Food yemeklerden ve asitli içeceklerden uzak durmalarını gerektiğini çünkü bunların vücutlarına hiçbir fayda sağlamayacağını, aksine obez olmalarını tetikleyeceğini kaydetti. Yılmaz, çocuklara annelerinin yaptığı yemeklerden yemelerini ve bol bol sebze ve meyve tüketmelerini tavsiye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel