Trabzon'da o kamyonet aranıyor!

Trabzon'da yaya geçidinde çarptığı 82 yaşındaki Hadiye Yıldırım'ın ölümüne, aynı yaştaki eşi Mehmet Yıldırım'ın da ağır yaralanmasına neden olduktan sonra kaçıp ortadan kaybolan kamyonetin sürücüsü, bir haftadır her yerde aranıyor. Yıldırım çiftinin kızı

Trabzon'da o kamyonet aranıyor!

Trabzon'da yaya geçidinde çarptığı 82 yaşındaki Hadiye Yıldırım'ın ölümüne, aynı yaştaki eşi Mehmet Yıldırım'ın da ağır yaralanmasına neden olduktan sonra kaçıp ortadan kaybolan kamyonetin sürücüsü, bir haftadır her yerde aranıyor. Yıldırım çiftinin kızı Ender Öztürk, "Kazanın meydana geldiği yaya geçidindeki güneş enerjisiyle çalışan trafik ışıkları olay sırasında yanmıyormuş. O aracın bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi.

 

Kalkınma Mahallesi eski sahil yolu üzerindeki kaza, 4 Mayıs Çarşamba günü meydana geldi. Alışveriş merkezinden çıktıktan sonra karşıya geçmek isteyen Hadiye Yıldırım ve eşi Mehmet Yıldırım'a plakası belirlenemeyen kamyonet çarptı. Kazanın ardından yerde yatan yaşlı çifte çarpmak istemeyen Fırat Erdem yönetimindeki 53 AT 686 plakalı araç ise sürücünün direksiyonu kırması sonucu 19 yaşındaki Doğukan Aktaş'a çarptıktan sonra yoldan çıktı. Kazadan sonra KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırılan Hadiye Yıldırım yaşamını yitirdi. Eşi Mehmet Yıldırım ise aynı hastanenin Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alındı. Kazada hafif yaralanan Doğukan Aktaş taburcu edilirken, mahkemeye çıkarılan sürücü Fırat Erdem ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

O KAMYONET BİR HAFTADIR ARANIYOR

 

Kazanın ardından polis ekiplerinin başlattığı soruşturma sonucu olay yerine en yakın MOBESE kamerasının 400 metre uzakta olduğu ve kaza sırasında başka yönü görüntülediği ortaya çıktı. Polis, görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak olayın ardından kaçtığı belirlenen gri renkli, çift kabin, kasası açık, önden başlayan ve arkaya doğru gelen iki parmak genişliğinde siyah şerit bulunan kamyoneti aramaya başladı.

 

TRAFİK IŞIKLARI BOZUK MUYDU?

 

Hadiye- Mehmet Yıldırım çiftinin emekli öğretmen olan 47 yaşındaki kızı Ender Öztürk ise, kazanın meydana geldiği yaya geçidindeki güneş enerjisiyle çalışan trafik ışıklarının olay sırasında çalışmadığını ileri sürdü. Ender Öztürk, "Güneşi böyle az olan bir memlekete güneş enerjisiyle çalışan trafik ışıkları koymuşlar. Bunlar zaman zaman devre dışı kalıyor. Kaza sırasında da trafik ışıkları çalışmıyormuş. Ayrıca Karayolları böyle büyük bir alışveriş merkezinin yanındaki işlek yola neden alt veya üst geçiş yapmamış. Bu soruların cevaplarını almak bir vatandaş olarak hakkımız" dedi.

 

Ender Öztürk, kaza sonrasında kaçan kamyonetin bir an önce bulunmasını da isteyerek, "Başka bir araç bir öğrenciye çarptı. Onun suçu mu değil mi bilmiyorum. Babam hastanede, 'İki araç bir biriyle yarış yapar gibi üzerimize geliyordu' dedi. Annemi toprağa verdik, babamın ise durumu kritik. Emniyet yetkilileri bu işi lütfen çözsün, olayı aydınlatsın, suçluyu bulsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel