Trabzon'da Nevruz ateşi yandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) Kanuni Alanı'nda gerçekleştirilen kutlamalar Trabzon Belediyesi Mehter Takımı’nın marşları eşliğinde başladı.Günün anlam ve önemini belirtilen konuşmanın ardından Nevruz Ateşi yakılırken, ateşin üzerinden Trabzon Va

Trabzon'da Nevruz ateşi yandı


Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) Kanuni Alanı'nda gerçekleştirilen kutlamalar Trabzon Belediyesi Mehter Takımı’nın marşları eşliğinde başladı.

Günün anlam ve önemini belirtilen konuşmanın ardından Nevruz Ateşi yakılırken, ateşin üzerinden Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız atladı. Protokol, daha sonra demir dövme ve yumurta kırma gelenekleri de yerine getirirken, törene katılan öğrenciler hareketli müzik ve kemençe eşliğinde büyük horon halkası oluşturarak eğlendi.

98.20130321135640.jpg
Etkinlik çerçevesinde protokol ve öğrenciler etli pilav ve ayran ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel