Trabzon'da Necip Fazıl Kısakürek anıldı

 Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi ölümünün 30. yıl dönümünde Necip Fazıl Kısakürek’i “Bir Adam Yaratmak “adlı tiyatro oyununu ile andı. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde sergilenen oyunu izlemeye gelen arasında Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fe

Trabzon'da Necip Fazıl Kısakürek anıldı

 

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi ölümünün 30. yıl dönümünde Necip Fazıl Kısakürek’i “Bir Adam Yaratmak “adlı tiyatro oyununu ile andı.
 
Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde sergilenen oyunu izlemeye gelen arasında Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdür Ertan Yavaş, Gençlik spor İl Müdür Cemalettin Yazıcı, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, MHP Trabzpn İl Başkanı Muammer Demeli ve çok sayıda izleyici vardı. 
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden bir gurup öğrencinin de katıldığı oyun izleyicilerden büyük alkış aldı.
Oyunu izlemek için gelen seyirciler salona sığmayınca oyun dışarıda kurulan bir perdeye yansıtılarak seyircilerin izlemesi sağlandı. 
 
Gecede bir konuşma yapan Başkan Gümrükçüoğlu, bir dönemin insanının ruh halini çok gerçekci bir şekilde yansıtın oyuna hayran kaldığını  ifade ederek”  Aslında çok genç sanatçılarımız çok güzel bir oyun sergiledi. O kadar güzel canlandırdılar ki ben hayran kaldım . Rahmetli Necip Fazıl Kısakürek’in  bu oyununu iyi anlayabilmek için  o günlerin Türkiyesini iyi bilmek gerekiyor. Hakikatten o yıllar ebedi alemle dünyevi hayatın yorumunda çokca soru işareti ile insanların muhakemesini zorladığı zamanlardı. Ben rahmetli Necip Fazıl üstadımızı sağ iken dinlemek şansını  elde etmiş idim. Çok sayıda konferansını katıldım.
 
Arkadaşlarımız bu oyunu da o kadar güzel, okadar hakikate uygun anlattılar ki o yılları yaşıyanlar bunu çok daha iyi anlar. O yılları yaşıyanlar öyle sorular içinde ideolojik düşüncelerin karmaşası içinde yalpalıyorlardı. Necip Fazıl gibi üstadlarımız insnalara yol gösteriyor kendilerinden istifade edebiliyor idik. Şunu ifade etmek isterim ki gençleri buralarda görmek bizleri çok memnun ediyor.Geleceğimiz olan sizlerin ülkemizi çok daha iyi yerlere getireceğinize olan inancımız artıyor ve çok seviniyoruz. Biz hepiniz için iyiki varsınız diyorsunuz. Sizleri çok sevdiğimizi ifade etmek istiyorum.
 
Bu oyunun bize gösterdiği gibi ne mutlu ne huzurlu ne iyi Allahı idrak edebilene. Allah’a kul Hz. Peygambere ümmet olabilene. Canı gönülden arkadaşlarımız tebrik ediyorum. Belediyenin bütün imknlarının her zaman sizin hizmetinizde ve emrinizde olduğunu ifade ediyorum. Tekrar sizleri alkışlıyorum” şeklinde konıuştu.
 
Verdği destekten ötürü Başkan Gümrükçüoğluna teşekkür eden Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun” Bizleri hiç yalnız bırakmayan her fırsatta ve zeminde bizleri destekleyen Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Onun bizlere verediği destek ve sağladığı imkanlarla bizlerde bir şeyler ortaya koymanın gayreti içerisinde oluyoruz. Katılımlarından ötürü başta Belediye Başkanımız ile tüm protokole ve genç arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
 
Oyunun ardından Başkan Gümrükçüoğlu oyunda emeği geçenlere teşekür belgesi vererek gençlerle birlikte fotoğraf çektirdi.
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel