Trabzon'da müzik konferansı

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu tarafından Türkiye'de AB Bilgi Merkezleri ağının desteklenmesi projesi kapsamında "Avrupa ve Türkiye'de Çok Sesli Müzik" konulu konferans gerçekleştirilecek. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO),  AB Bilgi Merkezi

Trabzon'da müzik konferansı
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu tarafından Türkiye'de AB Bilgi Merkezleri ağının desteklenmesi projesi kapsamında "Avrupa ve Türkiye'de Çok Sesli Müzik" konulu konferans gerçekleştirilecek.
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO),  AB Bilgi Merkezi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) işbirliğinde, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının katılımıyla 11 Haziran Salı günü TTSO Konferans Salonunda yapılacak konferans sonrası 12 Haziran Perşembe günü de KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, "Aryalar ve Türküler" adlı konser verecek.
 
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, türkülerin batılı formlarda seslendirilmesinin ve aryaların türkülere eşlik etmesinin oldukça görkemli bir sanat şöleni oluşturduğunu belirterek, "Ülkemizin coğrafi ve kültürel kompozisyonunu en güzel biçimde ortaya koyan arya ve türkülerin birlikteliğinden oluşan bu etkinlik, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ortaklığın da sembolik örneğini ortaya koymaktadır" dedi.
 
"Avrupa ve Türkiye'de Çok Sesli Müzik" başlıklı konferansın önemine değinen Hacısalihoğlu, konferansta, çok sesli müziğin insanların kültürel yakınlaşması üzerindeki etkisinin tüm yönleriyle ele alınacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler