Trabzon'da müslüman oldu

Türk eşiyle tatil için Trabzon'a gelen Ukrayna uyruklu Rimma Sert, geçen ay ibadete açılan Ayasofya Camisi'nde Müslüman oldu.Hollanda'ya yaşayan Kadir Sert, Ukraynalı eşi Rimma ile tatil için memleketi Trabzon'un Maçka ilçesine geldi. Kentin tarihi ve doğ

Trabzon'da müslüman oldu
Türk eşiyle tatil için Trabzon'a gelen Ukrayna uyruklu Rimma Sert, geçen ay ibadete açılan Ayasofya Camisi'nde Müslüman oldu.

Hollanda'ya yaşayan Kadir Sert, Ukraynalı eşi Rimma ile tatil için memleketi Trabzon'un Maçka ilçesine geldi. Kentin tarihi ve doğal mekanlarını gezen çift, geçen ay ibadete açılan Ayasofya Camisi'ni de ziyaret etti.

Ziyaret sırasında etkilenen Rimma Sert, Müslüman olmaya karar verdi. Bunun üzerine Kadir Sert, namaz kılmaya hazırlanan Tarihi Ayasofya Cami Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ilahiyatçı Kemal Kocaman'a durumu bildirdi.

Kocaman'ın talebi memnuniyetle yerine getireceklerini belirtmesi üzerine Rimma Sert, düzenlenen törenle Müslüman oldu.

Kemal Kocaman, namaz kıldırmak için camiye geldiğinde bir kalabalığın kendisini karşıladığını belirterek, "Kadir Sert, eşinin Müslüman olacağını belirterek kendilerine yardımcı olacak bir imam sorduğunda kendimi takdim ederek ilahiyatçı olduğumu söyledim. Bunun üzerine kısa bir hazırlıktan sonra camiye girdik" dedi.

Rimma Sert'e İslamı seçme konusunda nereden etkilendiğini sorduğunu anlatan Kocaman, "Annesini küçükken kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını, gezdiği ülkelerde İslamdan çok etkilendiğini belirtti. 'İslamiyeti araştırdın mı' diye sorduğumda annesi Sofia'nın da İslamı kendisine öğütlediğini söyledi. İslamı hiçbir baskı altında kalmadan kabul edeceğini bizlere ifade ettikten sonra Kelime-i Şahadet getirerek İslamı kendisine din olarak seçti" diye konuştu.

Kocaman, Müslüman olan Rimma'ya Kuran-ı Kerim hediye ettiklerini kaydederek, "Rimma, Kuran-ı Kerim'i eline alınca gözyaşlarını tutamadı ve ağladı. Biz de çok duygulandık. Orada bulunan cemaat mabedin camiye dönüştürülmesinin ilk semeresini verdiğini ifade ederek memnuniyetlerini belirttiler" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel