Trabzon'da mucize bebek hayata tutundu

Trabzon’da 810 gram olarak dünyaya gelen bebek hayata tutunmaya çalışıyor. Özel Karadeniz Hastanesi’nde 42 gün önce 810 gram olarak dünyaya gelen bebek yoğun bakım ünitesinde tutuluyor.Doğumunun ardından akciğerine takılan tüple olgunlaşması sağlanan bebe

Trabzon'da mucize bebek hayata tutundu

Trabzon’da 810 gram olarak dünyaya gelen bebek hayata tutunmaya çalışıyor. 
Özel Karadeniz Hastanesi’nde 42 gün önce 810 gram olarak dünyaya gelen bebek yoğun bakım ünitesinde tutuluyor.

Doğumunun ardından akciğerine takılan tüple olgunlaşması sağlanan bebek 42 günde 300 gram alarak bin 110 gram oldu. Elleri ve ayakları küçük olduğu için göbeğinden beslenen küçük bebek yoğun bakımdan ancak 1-2 ay sonra çıkabilecek.

Bebeğin durumuyla ilgili bilgiler veren Özel Karadeniz Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzm. Dr. Adnan Aslan, eskiden bu bebeklerin imkansızlıklar sebebiyle kaybedildiğini söyledi. Aslan, bebeğin 27 haftalık olarak dünyaya geldiğini belirterek “Annenin enfeksiyonu vardı, bunun için erken doğdu.

Bu gibi bebekler şuan ki şartlar nedeniyle yaşatılabiliyor. Eskiden bu hastalarımız imkansızlıklar sebebiyle hepsi kaybediliyordu. Bebeğimize doğumunun ardından karaciğerine bir tüp yerleştirerek akciğerin olgunlaşmasını sağlayan, akciğer zarlarının oluşmasını engelleyen tüple çocuğun akciğerine verdik” dedi.


Ventilatör cihazıyla bebeğe oksijen vererek beslediklerini ifade eden Uzm. Dr. Aslan, “Elleri ve ayakları çok küçük olduğu için damar yolu açamadık, bunun için bebeği göbeğinden besledik. 810 gram olarak dünyaya gelmişti.

Şuan da tedaviler neticesinde genel durumu toparladı. Şuanda ağızdan besleniyor. Yaklaşık bin 100 gram oldu, kendisi 42 günlük takibimizdedir. Yaklaşık bin 700 gram ağırlığa kadar bebeği çıkarmamız lazım.

Ancak o yüzeyde bu bebekleri taburcu edebiliyoruz. Tabi bu bebeklerin ayrı muayeneleri oluyor. Göz ve kalp gibi muayenelerin rutin olarak yapılması gerekiyor. Bebeğimiz 1-2 ay içerisinde taburcu olur diye düşünüyoruz. Bu gibi bebekler enfeksiyona en büyük adaydır.

Erken doğan bebekler taburcu olduktan sonra kesinlikle ev içerisinde gribal enfeksiyonu olanların bunlarla kesinlikle temas etmemesi lazım. Ayrı odalarda bağımsız şekilde büyütülmeleri gerekiyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler