Trabzon'da mücadele başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi sivrisinekle etkin ve verimli mücadele için tüm ilçe belediyelerinde çalışan görevli personele yönelik eğitim semineri gerçekleştirdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Yalıncak’ta bulunan ek hizmet binası konferans salonunda

Trabzon'da mücadele başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi sivrisinekle etkin ve verimli mücadele için tüm ilçe belediyelerinde çalışan görevli personele yönelik eğitim semineri gerçekleştirdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Yalıncak’ta bulunan ek hizmet binası konferans salonunda gerçekleştirilen seminere Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden 50 personel katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Fatih Erol tarafından verilen eğitim seminerinde çevreyi kirletmeden ve insan sağlığına zarar vermeden sivrisinek ile yapılacak etkin mücadele konusu masaya yatırıldı.

ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞINA ZARAR VERİYOR

Erol, seminerde yaptığı konuşmada sivrisinek mücadelesinde yapılan yanlış uygulamalara dikkat çekerek, “ülkemizde birçok belediyemiz ve vatandaşımız sivrisinek mücadelesi denilince, pikapların üzerine ilaçlama makineleri konularak, sokak ve caddelere ilaç püskürtülmesini anlıyorlar. Böyle bir uygulamanın bu mücadelede başarı şansı yok denecek kadar az. Şurası bir gerçek ki ‘biz sivrisinekle mücadele ediyoruz’ diye gereksiz yere çok para harcıyoruz, çevreyi kirletiyoruz, insan sağlığını tehdit ediyoruz, çünkü sivrisinek mücadelesinde kullanılan ilaçlar insanlar için de zehirlidir, ayrıca mücadelede yanlış yöntem kullanımı ile direnç meydana getiriyoruz.” dedi.

BAŞKA YERDE ÜREME ŞANSLARI YOK!

Erol, seminerde şunlara değindi, “Tüm gelişmiş ülkelerde ve bilim otoritelerinde kabul gören larva mücadelesi daha ucuz, daha etkili ve insan sağlığı açısından daha kabul edilebilir bir yöntemdir. Sivrisineklerin durgun su birikintilerinden başka yerlerde üreme şansı yoktur. Kuyu, havuz, fosseptik, inşat halindeki binalarda bodrum ve asansör çukurları ile tuvalet ve banyo çukurlarında biriken sular gibi durgun sular ile yazın 15 günden fazla kalan tüm durgun sular sivrisineklerin bir numaralı üreme alanıdır. Bu nedenle ilaçlamalar sadece sinek larvalarına zarar veren larvasitlerle yapılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun çevre ile ilgili eğitim seminerlerinin sık sık yapılması noktasında talimatlarının olduğuna dikkat çekerek, “Sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak çevre ve çevre sağlığını korumak başta büyükşehir belediyemiz olarak bütün belediyelerimizin sorumluluğundadır. Çevre kirliliğine neden olabilen ve halk sağlığı için dikkat edilmesi gereken sivrisinek mücadelesinde, ilimizde koordinasyonun sağlanması, yapılacak olan mücadelenin bilimsel esaslara uygun, planlı, etkin ve uyum içinde yürütülmesinden büyükşehir belediyesi olarak sorumlu olmamız nedeniyle ilçe belediyelerimize her türlü desteği vererek yerine getireceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel