Trabzon'da minik Afife'nin dramı

Haber61 – Haber Servisi –  Suriye’deki iç savaşlar nedeni ile Türkiye’ye 2 Milyonu aşkın savaş mültecisi girdi. Bu mülteciler birçoğu ülkemizde çeşitli kentlere giderek sokaklarda dilencilik yapmaya başladı. Trabzon’da son 2 aydır bunlardan nasibini almak

Trabzon'da minik Afife'nin dramı

Haber61 – Haber Servisi –  Suriye’deki iç savaşlar nedeni ile Türkiye’ye 2 Milyonu aşkın savaş mültecisi girdi. Bu mülteciler birçoğu ülkemizde çeşitli kentlere giderek sokaklarda dilencilik yapmaya başladı. Trabzon’da son 2 aydır bunlardan nasibini almakta. Trabzon’un Ortahisar ilçesinin en işlek caddesi Uzunsokak’ta çocuk dilencilerden geçilmezken haber61’in çektiği bir fotoğraf hem yürek burktu hem de istismarcıları gün yüzüne çıkardı.

4 yaşındaki Suriyeli mülteci adı Afife, Uzunsokak’da yere oturmuş gelenden geçenden para istiyor. Biraz ileride babası kendisini yakından takip ediyor. Sokaktan geçen vatandaşlar gönüllerinden ne koparsa bu minik kıza veriyor. Adını öğrenemediğimiz baba ise minik Afife’ye verilen paraları takip ediyor. Bir süre sonra da yanına gelerek paraları alarak yeniden gözetlemek üzere Afife’nin yanından ayrılıyor. Küçük Suriyeli babasının neden kendisini sürekli olarak yalnız bıraktığının farkında bile değil.

Birazdan Afife’nin yanına bir kadın geliyor ve kendisini seviyor, bir süre sonra cebinden çıkardığı bozuk paraları veriyor diğer taraftan ona şeker uzatıyor. Muhabirimiz o kadının yanına gidiyor, Neden para verdiniz? Diye soruyor. Trabzonlu iyiliksever, “ Küçük bir yavru daha O, savaş nedir bilmez, Para nedir bilmez. Şuanda nerede olduğunu bile bilmiyor. Onu gördüğünde bir insanın içinin cız etmemesi imkânsız. Ben bir anda ülkemizin bu hale gelmesini düşündüm. Korkunç bir olay.”dedi. Sonrasında adımı ve fotoğrafı yayınlamazsanız sevinirim diyor.

İyiliksever o kadına verdiğimiz sözü tutuyoruz. Yine Afife’yi gözetlemeye devam ediyoruz. Saat artık 22:00’ı gösteriyor. İstismarcı babası önündeki para biriktiğinde her seferinde gelip alırken bu sefer kızına uzaktan işaret ediyor “ Gidiyoruz.”diyor. Bir süre sonra baba ile kızı Ortahisar ilçesinde bulunan Çömlekçi mevkiindeki yıkık dökük evlerde soluğu alıyor. Minik Afife ne geldiği yeri biliyor nede gittiği yeri, yarın ise başına ne gelecek hiçbir bilmiyor.

Haber : Şükrü Üçüncü 

20150605001219-(1).jpg

20150605001219.jpg

20150605001217.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel