Trabzon'da mikrokrediye yoğun ilgi

Trabzon'da, dar gelirli vatandaşlara destek için verilen mikrokredi uygulamalarından 3 yılda bin 500 kişi faydalandı. Söz konusu kişilere toplam 1 milyon 286 bin lira destek sağlandı. Söz konusu desteklerle kendi iş yerini açanlar da oldu.Trabzon Belediye

Trabzon'da mikrokrediye yoğun ilgi

Trabzon'da, dar gelirli vatandaşlara destek için verilen mikrokredi uygulamalarından 3 yılda bin 500 kişi faydalandı. Söz konusu kişilere toplam 1 milyon 286 bin lira destek sağlandı. Söz konusu desteklerle kendi iş yerini açanlar da oldu.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Valiliği ve İsrafı Önleme Vakfı ile ortaklaşa yürüttükleri mikrokredi projesinin, başarılı bir şekilde uygulandığını söyledi. Projeden yaklaşık 3 yıl içerisinde bin 500 kişinin faydalandığını anlatan Gümrükçüoğlu, katılımcılara 1 milyon 286 bin lira ödendiği bilgisini verdi. Gümrükçüoğlu, özellikle dar gelirli kadınların uygulama sayesinde aldıkları kredilerle aile ekonomilerine katkı sağladıkları gibi aralarında işyeri açıp vergi mükellefi olanların bile bulunduğuna değindi.

Düzenledikleri kurslara katılıp başarılı olarak sertifika almaya hak kazanan kadınlara yönelik başlattıkları mikrokredi uygulaması ile istihdam ve üretime önemli katkı sağladıklarını söyleyen Gümrükçüoğlu, "Uygulama sayesinde kadınlarımız evlerinde ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar." dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, mikrokrediden 2010 yılında faydalanan 419 kişiye 288 bin, 2011 yılında 576 kişiye 594 bin, 2012 yılında ise 505 kişiye 402 bin olmak üzere toplam 1 milyon 286 bin lira kredi kullandırıldıklarını da ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler