Trabzon'da Meslek Edindirme kurslarına yoğun ilgi

960 KİŞİ KURSA KATILDITrabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği meslek edindirme kurslarına bin 960 vatandaş katıldı. 1. ve 2. dönem olmak üzere 55 ayrı da

Trabzon'da Meslek Edindirme kurslarına yoğun ilgi

960 KİŞİ KURSA KATILDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği meslek edindirme kurslarına bin 960 vatandaş katıldı. 1. ve 2. dönem olmak üzere 55 ayrı dalda düzenlenen kurslara katılanlardan yaklaşık bin 300 kursiyer sertifika aldı. 630 kursiyerin ise eğitimleri devam ediyor.

270 KİŞİ YABANCI DİL ÖĞRENDİ

Trabzon ve bölgenin son yıllarda artan turizm potansiyeli için esnafların yabancı dil öğrenmelerine önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin İngilizce ve Arapça olarak açtığı yabancı dil kursları yoğun ilgi görüyor. 2014 yılında merkezde ve ilçelerde 4 ayrı yabancı dil kursu açan belediye 84 esnafın yabancı dil öğrenmesine katkıda bulundu. Esnafların yabancı dil öğrenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen yabancı dil kurslarına 270 kişi katıldı.

TALEP OLURSA KURS AÇARIZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gerek merkezde gerekse ilçelerde düzenledikleri meslek edindirme kurslarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiklerini kaydederek kursların düzenlenmesinde verdiklerin desteklerden dolayı Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri’ne teşekkür etti.

Trabzon’un tüm ilçelerinde de kurs açabilecek durumda olduklarını belirten Gümrükçüoğlu, “Yeter ki en az on beş vatandaşımız herhangi bir kursun ilçelerinde açılması için bizden talepte bulunsun. Paydaşlarımızla ortaklaşa düzenlediğimiz kurslar ile vatandaşlarımızın meslek öğrenmelerine katkıda bulunuyoruz. Hemşerilerimizin kurslara yoğun ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel