Trabzon'da "Meşeli Yüzüyor" projesi

Trabzon'da yürütülen "Meşeli Yüzler" projesi çerçevesinde, yüzme bilmeyenlere yüzme öğretildiği bildirildi.Meşeli İzcilik Kulübü Danışman Öğretmeni Savaş Çergel, yaptığı yazılı açıklamada, Akçaabat Meşeli İlkokulu ve Ortaokulu İzcilik Kulübü ile Trabzon G

Trabzon'da  "Meşeli Yüzüyor" projesi

Trabzon'da yürütülen "Meşeli Yüzler" projesi çerçevesinde, yüzme bilmeyenlere yüzme öğretildiği bildirildi.

Meşeli İzcilik Kulübü Danışman Öğretmeni Savaş Çergel, yaptığı yazılı açıklamada, Akçaabat Meşeli İlkokulu ve Ortaokulu İzcilik Kulübü ile Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce organize edilen 'Meşeli Yüzüyor' adlı proje ile yüzme bilmeyen çocuklara yüzme öğretildiğini belirterek, proje kapsamında 20 çocuğun yüzme kursuna başladığını ifade etti.

Karadeniz Bölgesinde yüzme bilenlerin sayısının bilmeyenlerden daha az olduğunu söyleyen Çergel, "Bölgede profesyonel manada yüzme tekniğini bilerek yüzenler oldukça azdır. Keşfedilmemiş yetenekler, yüzücüler bu çocuklar arasından çıkabilir. Ülkemizi çeşitli olimpiyatlarda ve yarışmalarda temsil edebilirler" dedi.

Çergel, Trabzon'da son yıllarda tesislerin, yüzme kulüplerinin artması ve halkın bu kulüplere yönelmesi nedeniyle yüzme öğrenenlerin sayısında artış olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu durum şehir merkezi için geçerlidir. Oysa bölgenin iç kesimleri ve köylerimizde yaşayanlar bu imkanlardan yeterince faydalanamadığı görülmüştür. Köylerimizin sahilden yukarıda olması, yüzme kültürünün gelişmemiş olması, mevcut tesislere ulaşımın zor olması ve maddi olanaksızlıklar, faydalanamama sebepleri olarak gösterilebilir. Bu eksiliğin giderilmesi amacıyla Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde böyle bir projeye ortak olduk."

Çergel, benzer projenin Akçaabat ilçesinin yanı sıra Şalpazarı ve Of'ta da yürütüldüğüne işaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler