Trabzon'da merak edilenler

 Bahadır’ın çağrısı...Kızılay Bölge Müdürü Uzm. Dr. Yusuf Bahadır, Doğu Karadeniz Kızılay Bölge Kan Merkezi olarak hastaların kan ihtiyacını karşılamak amacı ile kan bağışı organizasyonlarını yoğun olarak sürdürdüklerini söyledi. Bahadır, Trabzon Lösemili

Trabzon'da merak edilenler

 

Bahadır’ın çağrısı...

Kızılay Bölge Müdürü Uzm. Dr. Yusuf Bahadır, Doğu Karadeniz Kızılay Bölge Kan Merkezi olarak hastaların kan ihtiyacını karşılamak amacı ile kan bağışı organizasyonlarını yoğun olarak sürdürdüklerini söyledi. Bahadır, Trabzon Lösemili Çocuklar Derneği’nin 16 Şubat 2013 tarihinde düzenlediği Volkan Konak Konserinde Kızılay Kan Merkezi’nin kan bağışı alacağını söyleyen Bahadır,  “11-15 Şubat 2013 tarihleri arasında Uzun Sokak mevkiinde bulunan Kızılay Kan Bağış otobüsünde kan bağışlayanlara Trabzon Lösemili Çocuklar Derneği yararına yapılan Volkan Konak Konseri’ ne bilet verilecektir” dedi.

Tonya’da CHP Güçlü

 

Tonya CHP’ye Osman Beşel’ haberimizle ilgili olarak CHP’nin Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan aradı.

Karan, ‘CHP olarak Tonya’da güçlüyüz. Osman Beşel’le görüşmemiz olmamıştır. CHP Tonya’da en güçlü adayı çıkaracaktır ve bu aday örgütlerimiz içinde mevcuttur.’ dedi.

Çapkınoğlu ve Kofoğlu harıl harıl çalışıyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meslek Grupları seçimi ertelenince, Trabzon iş dünyası rahat bir nefes almıştı. Seçimler ertelendi ertelenmesine ama işadamları çalışmalarına kesinlikle ara vermedi. Özellikle mevcut yönetime muhalif isimler çalışmalarını derin bir şekilde sürdürüyor. Bu isimlerin başında ise iki yakın dost, Ekrem Çapkınoğlu ile Temel Kofoğlu geliyor. Seçimler eski sisteme göre yapılacağı için ikili rahat… Nisan ayında yapılacak seçimler öncesinde çok önemli bir aşama kat ettiklerini söyleyebiliriz.

Teleferik Dubai Gümrüğüne takılmış!

Trabzon valisi Recep Kızılcık bir süre önce bir Arap işadamının, Trabzon’un doğal ve tarihi mekanlarından Uzungöl ve Maçka Sümela’ya teleferik yapacağını ve yatırım tutarının da 25 ila 30 milyon dolar arasında olacağını açıklamıştı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık’a, teleferik sözü veren Arap işadamının teleferikleri Çin’den sipariş ettiği öne sürüldü. İsmini açıklanmasını istemeyen bir turizmci, ‘Arap iş adamı teleferiğin halatını, direğini, motorunu muhtemelen Çin’den alacak ve Dubai’ye getirecek. Teleferik malzemesi Dubai gümrüğüne takılmış olabilir’ diye bir eleştiri getirdi. Trabzonlu turizmci, ‘Trabzon’a teleferik yapacak olan Arap işadamı nerede, teleferikleri ne zaman yapacak. Vali beyden bu konuda açıklama bekliyoruz’ dediler.

Türk milletinden özür dilesinler

 

BDP Milletvekillerinin 17 Şubat tarihinde Karadeniz turuna çıkacaklarına dair gelen bilgiler üzerine MHP’nin il eski Başkan Yardımcımı Ömer Arslan aradı. Arslan, ‘Karadeniz insanı misafirperverdir. Ama BDP milletvekilleri önce Türk milletinden özür dilemeli. Türk milletinden özür dilemeden bu bölgeye gelmeye kalkar iseler demek ki amaçları farklı, provokasyon. Buna müsaade edilmemeli’ dedi.

Fenerbahçe’nin sesi NTV’nin dili sürçtü

 

3 Temmuz şike olayının patlamasından bu yana özellikle NTV’nin yayın politikası hak hukuk ve adalet beklentilerini yerle bir etmişti. Adeta Fenerbahçe’nin sesi gibi yayınlar yaparak ciddi bir medya etiği sorununun odak noktasında yer almıştı. Önceki gün NTV’nin futbol içerikli bir programında Şenol Güneş’in Trabzonspor’dan ayrılması konu edildi ve şu ifade kullanıldı. 2010-11 sezonunun şampiyon hocası.

Allah söyletti ne diyelim. NTV’nin dili sürçse de iyi sürçtü.

Akar’dan AK Parti’ye tepki

Demokrat Parti (DP) Trabzon İl Başkanı Ali Akar, AKP’de sürecin bitmediğini ifade ederek, İmralı sürecine tepki gösterdi.

Akar yaptığı yazılı açıklamada milletin sandıkta AK Parti’ye dersini vereceğini söyledi. Akar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Şimdi de İmralı süreci, İmralı adasında taşlarla, kuşlarla, martılarla görüşme yapılacak herhalde. Bırakın yumuşatma yapmayı. Teröristbaşıyla yani Apo’yla görüşme yapacağınızı açık açık söyleyin. Ama baştan beri AKP’nin bir sloganı var. ‘Biz görüşmüyoruz, görüştüğümüzü ispatlamayanlar, müfteridir, şerefsizdir’ gibi hakaret edici laflar. Yakalanınca da, ‘biz görüşmüyoruz, devlet görüştü’ diyorsunuz. Kimi kandırıyorsunuz, devlet kurumlardan meydana gelir. Bu kurumları da hükümetler idare ettiğine göre görüşmeyi de hükümet emriyle bir kurum yapar. Bu kurumun MİT olması sizin haberiniz olmadığı anlamına gelmez. İşinize geldiği zaman devletin görüştüğünü söylüyorsunuz. Bu devleti kim idare ediyor. Elbetteki AKP iktidarı. O söylediğiniz ağır hakaretleri sizler üzerinize almadığınıza göre görüşme yapana diyorsanız o görüşme yapanın sorunu. Görüşme yapıldığını da zaten siz söylüyorsunuz. Sürece devam. Çabuk olun 4. af paketini çıkarın. Anayasadan da Türk kelimesini çıkarın, başkanlık sistemini de getirin de rahat edin. Bu milletin hiç öyle bir talebi yok. Siz kral, padişah yaratmak için uğraşın. Sizi BDP’liler kurtaracak, onlarla pazarlığa devam edin. Mahalli seçimlerde milletin size sandıkta nasıl cevap vereceğini görürsünüz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel