Trabzon'da meclis onlar için toplandı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Başkan Gümrükçüoğlu toplantının açılışında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.İLÇE

Trabzon'da meclis onlar için toplandı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Başkan Gümrükçüoğlu toplantının açılışında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

İLÇELER İÇİN YAPILACAK ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI!

Başkan Gümrükçüoğlu tüm ilçe belediye başkanlarını tek tek davet ederek gece gündüz yaptıkları çalışmalar için bilgi paylaşımında bulunduklarını kaydetti.

Gümrükçüoğlu, “Tüm ilçelerin haritaları birer birer masa üzerine yatırdık ve kendileri ile paylaştık. Hep birlikte tüm il sınırları ile Trabzon’a en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı. Başkan Gümrükçüoğlu,“Bu çalışmalara göre 6360 sayılı Büyükşehir Belediyeler yasasında bir mahalle haline gelmiş olan köyü yani mahalleyi, ilçe merkezine ulaştıracak olan yolun sorumluluğu, bakım, onarım ve yapım işlemlerini büyükşehir belediyesine ait olduğu, bunun dışındaki mahalleler arası veya bir mahalleden mezraya, bir mahalleden yaylaya giden yolların bakım, onarım ve yapım işlemlerinin yine aynı yasa gereği ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olduğunu kendileri ile paylaştıktan sonra ve hazırladığımız haritalarda bu tarzdaki ilçe merkezine bağlanan yollar ve onun dışındaki yolların bir ayrımını gerçekleştirip protokol altına aldık.

Bu demek değildir ki bizim herhangi bir imkanımız olduğu taktirde ‘bizim yolumuz değil’ diye ilçemizin, mahallemizin, köyümüzün, herhangi bir sıkıntısına elimizdeki imkanlar ölçüsünde yardım etmeyeceğiz anlamına gelmez. Elimizden gelen desteği her zaman imkanlarımı yettiğince destek vereceğiz. Bunun yanında bir ilçe belediyesinde de tevdi ettiğimiz araç gereçler münasebetiyle veya elinde olan araç gereçler münasebetiyle onun da belki makinesini alıp bir başka yerde eksik olan bir yerde bir iş ve işlemi icra yönünden değerlendirmiş olacağız. Bunlar karşılıklı anlayış ve karşılıklı diyalogla birlikte il sınırlarına beraber hizmeti getirecek olan temel kabuldür.

Bu çerçevede biz bir başka işlem daha yapma kararı vererek ilçe belediye başkanlarımızla beraber uygulama cihetine gittik. O da şu il özel idarelerinin devralınan şantiyelerinde mevcut olan iş makinesi araç ve gereçlerden kendilerine yarayanları onlara vermek ciheti ile ilgili bir anlaşmaya vardık. Aldıkları bu araçları vatandaşlarla hizmetlerin tümünde kullanabilirler” diye konuştu.

ÇÖMLEKÇİ’DE KAMULAŞTIRMALARA 38 MİLYON TL ÖDENDİ

Trabzon Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yaptıkları Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kamulaştırmalar tam gaz devam ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “123 binanın yıkılacağı birinci etapta 58 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken,  hak sahiplerine 38 milyon TL’lik ödeme yapıldı. Çömlekçi’de vatandaşlarla yapılan görüşmeler sonucu alınan 15 binanın yıkımı tamamlandı. Bu yılın sonuna kadar birinci etapta kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlanması bekleniyor” ifadelerini kulandı.

TABAKHANE’DE 338 BİNA YIKILDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımların son sürat devam ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “ Toplam 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane 'de bugüne kadar 546 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 338 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine bugüne kadar 117 milyon TL ödeme yapıldı.

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak 353 konutun ihalesi tamamlandı ve yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Peyzaj ihalesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Bilgi sunumunun ardından gündem maddelerine geçildi. Toplantıda Kadın Erkek Eşitlik Komisyonu’nun kurulması kabul edilirken, komisyon üyeliklerine Havva Gümüş, Melike Turhan, Emre Akgün, Mehmet Karaoğlu ve M. Sait Gürsoy seçildi.

Toplantıda ayrıca Azerbaycan’ın Gence ve Gürcistan’ın Batum şehri ile üçlü kardeş şehir olunması, Kırgızistan’ın Bişkek kenti ile kardeş şehir olunması ve Almanya’nın Dortmund kenti ile kardeş şehir olunması kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler