Trabzon'da Mayıs yedisi şenlikleri

 Saygı duruşu, istiklal marşının okunmasının ardından Atatürk Alanı'na çelenk sunulurken açılış konuşması yapan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramiz Uzun şenliklerin insanların tanıştığı, kaynaştığı coğrafi zenginliklerin kültür ve sanatının tanıtıldığı gelen

Trabzon'da Mayıs yedisi şenlikleri

 

Saygı duruşu, istiklal marşının okunmasının ardından Atatürk Alanı'na çelenk sunulurken açılış konuşması yapan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramiz Uzun şenliklerin insanların tanıştığı, kaynaştığı coğrafi zenginliklerin kültür ve sanatının tanıtıldığı gelenek ve göreneklerinin yaşatılıp gelecek kuşaklara aktarıldığı çok önemli organizasyon olduğunu söyledi

Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş ise, “Bugün baharın müjdesi. Mayıs Yedisi'nde hayvanlarımızın ağırdan çıktığı ve gün ışığına kavuştuğu ve Ağasar deresinin denizle buluştuğu yerde yıkanıp temizlenip yaylaya revan olduğu bir gün" dedi.

 

450.20120518155834.jpg

Konuşmaların ardından Sahil Caddesinden başlayan festival yürüyüşü, Eski Hükümet Binası önünde sona erdi. Şenliğin birinci günü Kızılay standı, Okullar standı ve yöresel yemekler sergisi, Ressam Prof. Veysel Günay’ın sunusu, halk oyunları, ünlüler futbol karşılaşması, defile, Kuzeyin Uşakları halk oyunları gösterisi ile akşam konserinde Grup Feluka, Zeynep Başkan ve Onur Şanlı sahne alacak. Gece havai fişek gösterisiyle sona erecek.

İkinci gün yelken yarışması, uçurtma gösterisi, “Ülkeyi Kucaklayan Adam Tonguç” belgeseli, “Karadeniz İnsanı Mizah ve karikatür” sunumu, halk oyunları, Elifce, Selçuk Balcı ve İbrahim Can’ın konserinden sonra havai fişek gösterisi yapılacak.

Üçüncü gün ise, Deniz şenlikleri anma etkinlikleri, Mayıs Yedisi etkinlikleri (İnek Yıkama), yelken yarışları ödül töreni, halk oyunları ve 2000 yılında deniz kazasında ölenler için Mevlit okunmasından sonra ile sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel