Trabzon'da madalyası geri alındı

Güney Kore Milli Takımının Türkiye (A) Milli Futbol Takımı ile oynadığı maç dolayısıyla Trabzon'a gelen Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jae Hyun Bae'nin kendisine verdiği ''Savaşa Katılım Madalyası''nın, Trabzon'da elinden alındığını öne süren Kore gazi

Trabzon'da madalyası geri alındı

Güney Kore Milli Takımının Türkiye (A) Milli Futbol Takımı ile oynadığı maç dolayısıyla Trabzon'a gelen Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jae Hyun Bae'nin kendisine verdiği ''Savaşa Katılım Madalyası''nın, Trabzon'da elinden alındığını öne süren Kore gazisi Yusuf Ziya Uzun, madalyasını geri istiyor.

 

Beşikdüzü'nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Trabzonlu Kore gazisi Yusuf Ziya Uzun, 9 Şubat 2011 tarihinde, Trabzon'da, Güney Kore ile Türkiye (A) Milli Futbol Takımı arasında oynanan maç nedeniyle kente gelen Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jae Hyun Bae'nin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi'nde düzenlenen törende, kendisinin de aralarında bulunduğu Trabzonlu 3 Kore gazisine, Türkiye'nin, Kore Savaşı'nda Korelilere yaptığı katkıdan dolayı ''Savaşa Katılım Madalyası'' ile ''Onur Belgesi'' verdiğini söyledi.

 

Aynı gün madalyasının geri alındığını ve buna bir anlam veremediğini belirten Uzun, şöyle devam etti:

 

''Biz okyanusları aşarak o topraklara gittik ve kanımızın son damlasına kadar mücadele ettik. Çok zorluklar yaşadık. Tüm bunlara rağmen Trabzon'da düzenlenen bir törende ismimiz okunarak Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Bae tarafından yeni bir madalya ve plaket verildi. Tören bittikten sonra ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi yetkililerinden bir bayan 'Sizin madalyanız var, biz bu madalyayı başkasına vereceğiz' diyerek benim madalyamı geri aldı. Şaşırdım kaldım. Şahsıma verilen madalyamı geri istiyorum.''

 

Uzun, bir Kore gazisine yapılan bu davranışın çirkin olduğunu ifade ederek, yetkililerin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini istedi.

 

Büyükelçi Bae, Trabzonlu Kore gazisi Yusuf Ziya Uzun'un yanı sıra vefat eden gazi Ahmet Söz'ün madalyasını ve belgesini eşi Seyhan Söz'e, gazi Murat Çiçekdal'ın madalya ve belgesini de hastanede tedavi görmesi nedeniyle bir yakınına vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel