Trabzon'da lüks arabalı Suriyeli dilenciler

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon sokakları bir süredir Suriyeli dilencilerin işgali altında. Ülkelerinde ki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler 81 ile dağılarak yaşama tutunmaya çalıştığı biliniyor. Birçok savaş mültecisi dilenerek hayat id

Trabzon'da lüks arabalı Suriyeli dilenciler

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon sokakları bir süredir Suriyeli dilencilerin işgali altında. Ülkelerinde ki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler 81 ile dağılarak yaşama tutunmaya çalıştığı biliniyor. Birçok savaş mültecisi dilenerek hayat idame ederken bu durumdan yararlanmak isteyen de bir grubun olduğu ortaya çıktı.

LÜKS ARABA İLE DİLENCİLİK

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri; kent genelinde Mülteci sorununa yönelik yapmış olduğu çalışmalar sırasında 5 kişilik bir ailenin lüks bir araç ile bölgeye gelerek dilencilik yaptığını tespit etti. Ekipler, Beşirli semtinde bulunan bir ışıkta dilencilik yapan Suriyeli olduğu bilgisine ulaştı. Dün, kent genelinde toplanmak üzere başlatılan çalışama da bu mülteci ailenin de toplanarak diğerlerinin yanına getirilmesine kara verildi.

POLİSLERDEN KAÇTILAR

Ekipler; şahısların yanına gittiğinde ise, şaşkınlık yaşadı. Kendilerini gören Suriyeliler 34 MG 491 plakalı araç ile kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından izin verilmedi. Dilencilerin arabalarında yapılan aramada ise çantalar içerisinde bozuk ve kâğıt paralar bulundu. Suriyeli gurubun, arabasında bulunan poşetler içerisinde 2 Bin TL bozuk para ve 500 TL kâğıt para olmak üzere toplam 2 bin 500 TL çıktı.

PARALAR ORTADA KALDI

Edinilen bilgiye göre; göz altına alınan A.S, S.S, ve diğerleri 18’den küçük çocuklar Trabzon Göç İl Müdürlüğüne teslim edilmek istendi fakat bu birimin dilencilere yönelik bir çalışmasının olmadığı belirtildi. Bunun yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediyesinin deki yetkililer paraları teslim almak için bir yetkisinin olmadığı bu nedenle mültecilere yasal olarak yapacak bir durum olmadığını belirtti. Bu durum üzerine polis ekipleri, Suriyeli bu aileyi Trabzon dışına kadar takip ederek ilden ayrılmasına eskortluk yaptı.

NEDEN TRABZON’A GELİYORLAR

Mültecilerin Trabzon’u sürekli seçmesinin nedenide ortaya çıktı. Polis ekiplerine ifade veren S.S, “ Trabzon halkının yufka yürekli olduğu para toplamak istediklerin de çok kolay bir şekilde yardım ettiklerini bu nedenle sürekli bu kente geliyoruz.”şeklinde ifade ettiler. Diğer arkadaşlarının ise Trabzon’da rahat para kazanıyoruz sizde gelin diyerek çağırdıkları öğrenildi.

Haber: Şükrü Üçüncü 

20150518232030.jpg

20150518232058.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel