Trabzon'da lojistik toplantısı yapıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından yürütülmekte olan, karayollarımızda ticari vasıtalar tarafından yapılan taşımacılıkta, ağırlık ve boyut kontrolünü konu alan Ticari Araçların Ağırlık ve Boyut Kontrolleri için Tekn

Trabzon'da lojistik toplantısı yapıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından yürütülmekte olan, karayollarımızda ticari vasıtalar tarafından yapılan taşımacılıkta, ağırlık ve boyut kontrolünü konu alan Ticari Araçların Ağırlık ve Boyut Kontrolleri için Teknik Destek Projesi kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısı Trabzon'da gerçekleştirildi.

Toplantıya Avrupa Birliği, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan uzmanlar, Jandarme Genel Komutanlığı ve Trabzon Ticaret Odası temsilcileri, logistik sektöründe faaliyet gösteren birliklerin yöneticileri, öğretim üyeleri, özel şirket yöneticileri ve sürücüler katıldı.

KARAYOLLARININ YÜKÜ 10 YIL ÖNCESİNE GÖRE YÜZDE 43 ARTTI

Toplantıda Türkiye'de taşımacılığın yüzde 89'unun karayollarında gerçekleştirildiği vurgulanarak “Ülkemizde karayolu taşımacılığı yapan araç sayısı toplan 4,5 milyonun üzerindedir. Ayrıca yollarımızın taşıdığı yük de her geçen gün artmaktadır; karayollarımız, 10 yıl öncesine göre yüzde 43 daha fazla yük kaldırmaktadır.

Yoğunluğun bu ölçüde artışı karayolu ağına yapılan büyük yatırımlarla sağlanabilmiştir. Bununla beraber karayolu taşımacılık sisteminin sağlıklı bir şekilde yürümesi, güçlenmesi ve gelişmesi; taşımacılık faaliyetlerinin de sıkı bir denetim altında tutulmasıyla mümkündür” bilgileri tartışıldı.

Avrupa Birliği-Türkiye Mali İşbirliği çerçevesinde hazırlanan projeye göre, mevcut 75 Yol Kenarı Denetim İstasyonu’na, modern cihazlarla donatılmış en az 23 yeni Yol Kenarı Denetim İstasyonu’nun daha kurulması öngörülüyor. Proje ile karayollarının ve araçların ömrünün uzatılması, böylece ekonomiye destek verilmesi, çevrenin korunması ve trafik güvenliği hedefleniyor.

20130919aw000499_03.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler