Trabzon'da "kurbanlık" uyarısı

Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bektaş Erdoğan, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık hayvan satıcıları ve alıcılarına uyarılarda bulundu.Kurbanlık hayvan satın alacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Erdoğan “Kurbanlıklarının sağlıklı, b

Trabzon'da "kurbanlık" uyarısı

Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bektaş Erdoğan, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık hayvan satıcıları ve alıcılarına uyarılarda bulundu.

Kurbanlık hayvan satın alacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Erdoğan “Kurbanlıklarının sağlıklı, besili, kulaklarının küpeli olmasına, pasaportu bulunmasına, menşe şahadetnamesi veya veteriner sağlık raporlarının olmasına ve tercihen erkek olmasına dikkat etmeleri gerekir. Kurban kesecek vatandaşlarımızın, kurbanlıklarını İl Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun belirlediği satış yerlerinden almaları ve komisyonun belirlediği mezbahalar ile kesim yerlerinde kestirmeleri, kendi bahçesinde kurban keseceklerin usulüne uygun olarak, insan, hayvan ve çevre sağlığı için tehdit oluşturmayacak şekilde kesmeleri gerekmektedir. Ayrıca vatandaşlarımızın kestikleri hayvanın kulak küpelerini il ve ilçe tarım müdürlüklerine teslim etmeleri zorunludur” dedi.

Kurbanlık satışı yapan işletmelere de uyarılarda bulunan Erdoğan “Yapılan son şap aşılamasının üzerinden 6 ay geçmemiş veya 15 gün geçmiş kurbanlık sığırların ve koyun-keçilerin sevkine müsaade edilecektir. Ayrıca sevk edilecek kurbanlık koyun ve keçilerin hayatları boyunca en az bir kez veba aşısıyla (PPR) aşılanmış olması gerekmektedir. Sevk öncesi bu aşıların yapılması, hayvanlara küpe takılarak kayıt altına alınması, pasaportu ( kimlik kartı) bulunması ve kurbanlık hayvanlarını, hayvan pazarına nakletmeden önce menşe şahadetnamesi ve veteriner sağlık raporu almaları gerekmektedir” diye konuştu.

Erdoğan, kurbanlık hayvan satıcılarının belgeleri olmadan yapacakları hayvan nakillerinin kaçak hayvan nakli olarak değerlendirildiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel