Trabzon'da kriz sürüyor

 Trabzon’da günlerdir tartışma konusu olan Reşadiye Kavşağının düzenlenmesi için hazırlanan proje inşaatı tüm hızıyla devem ediyor. Yeşil alanı sökülerek, zemine beton kazıklar çakılmaya başlandı. Projenin tarihi dokuyu yok edeceği gerekçesiyle açılan dav

Trabzon'da kriz sürüyor

 

Trabzon’da günlerdir tartışma konusu olan Reşadiye Kavşağının düzenlenmesi için hazırlanan proje inşaatı tüm hızıyla devem ediyor. Yeşil alanı sökülerek, zemine beton kazıklar çakılmaya başlandı. Projenin tarihi dokuyu yok edeceği gerekçesiyle açılan davanın, çıkan bilirkişi raporunda ”dava konusu uygulama imar plan değişikliğinin imar mevzuatına şehir ilkelerine planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığına” denildi. Buna karşın itiraz edilerek raporun ikincisi istendi. Projenin davasıyla birlikte inşaatı da halen devam ediyor.
 
ORTAK AKIL
 
Yapılan geçidin, Meydan’da bulunan ve büyük tartışmalar yaratan üst geçitten farkı olmayacağını belirten İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, ”Bir 2009 yılında kent sorunları raporunda, söz konusu yer için kuzey-güney hattı üst geçit olarak bir proje sunduk. Daha sonra yüzde 90 sorunu çözen alternatif ‘akan kavşak” projesi yaptık. Bu yapılan projenin Meydan’ daki üst geçitten bir farkı yok. Onun gibi kötü bir görüntü olabilir. Trabzon’un sorunlu 6 kavşağı bunların hepsi ortak akıl çalışmayla düzenlenmesi şart.” dedi.
 
İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ
 
Kavşak düzenlemesi yapılmaması için elinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Mimarlar Odası Başkanı Saim Adanur,”Biz oraya o üst geçidin yapılmasını istemiyoruz. Yanlış olduğunu düşünüyoruz. Alternatif projeler var. Bu şekilde yapılmaması için ikna etmeye çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz, mücadele ediyoruz. Muhatabımız Karayollarıdır ama anladığımız kadarıyla Trabzon’da Belediye Başkanımız Sayın Gümrükçüoğlu istemedikçe bu şehirde bir şey yapılmaz. Bizde elimizden geldikçe onu ve gerekli kurumları ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel