Trabzon'da köy okuluna ziyaret

Trabzon Ticaret Meslek Lisesi İletişim bölümü Halkla İlişkiler 11/B sınıfı kendi düzenledikleri proje kapsamında Düzköy-Cevizlik İlköğretim okulunu ziyaret ettiler.Proje koordinatörü Burcu Keleş şöyle dedi:'’Hayat paylaşmak ve umut etmektir' dedik ve bu a

Trabzon'da köy okuluna ziyaret

Trabzon Ticaret Meslek Lisesi İletişim bölümü Halkla İlişkiler 11/B sınıfı kendi düzenledikleri proje kapsamında Düzköy-Cevizlik İlköğretim okulunu ziyaret ettiler.

Proje koordinatörü Burcu Keleş şöyle dedi:

'’Hayat paylaşmak ve umut etmektir' dedik ve bu amaçla yola çıktık. Projeye yaklaşık 1.5 ay önce başladık. Okulumuzda duyurular yaptık, duyuruların yapılmasıyla malzemeler de gelmeye başladı. Kitap, kırtasiye, kıyafet... Herkes bütçesine göre bir şeyler getirdi. 1 kalem 100 kaleme döndü... Kitaplar sığmadı biz de çok mutlu olduk. Maddi anlamda destek verenler sayesinde de okul mevcudu sayısınca bot aldık. Toplanan malzemeleri tek tek kutulara özenli bir şekilde yerleştirdik. Daha sonra hediye paketlerini hazırladık, süsledik. İçine renkli kalemler, silgi, kalemtraş, kuru boya, hikâye kitapları, çocuk dergileri koyduk.

 Fikir aşamasından tutun da uygulama aşamasına kadar her şeyiyle sınıf olarak ilgilendik. Okulumuz Müdürü Sayın Hüseyin Karakaş'ın, müdür yardımcılarımızın, öğretmen arkadaşlarımızın ve sevgili Ticaret Meslek Lisesi Öğrencilerinin katkılarıyla bu projeyi devam ettirdik. Sınıflar kendi aralarında toplayıp malzemeleri bize ulaştırdılar, elden getirenler oldu. Herkes çam sakızı çoban armağanı deyip bu projeye katkıda bulundu.

 Gözlerindeki mutluluğu ve umudu gördük tarif edilemez bir duyguydu.  Mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Heyecanlıydılar ama biz de çok heyecanlıydık. Hediyelerini özenle açmaları, hediyelerini incelemeleri çok hoştu. Sohbet ettik birlikte, çoğunluğu öğretmen, polis olacağını belirtti. Kendilerine dair bir hayal kurmaları çok güzel bir ayrıntıydı bizim için. Bahçede hep birlikte oyunlar oynadık. Can oyunundan, ip atlamaya tutunda voleybola kadar çok eğlenceli vakit geçirdik. Kolbastı oynadık, dans ettik, şarkılar söyledik. Bahçede oyun oynarken Botlarını ayaklarında gördüğümde Keşke sizin için daha çok şey yapabilsek diye geçti içimden.’’ İfadelerine yer verdi.

Daha sonra öğretmen Burcu Keleş bu ziyaretleri daha sık yapmaları gerektiğini vurgulayarak, tüm okulların bu tarz ziyarette bulunmasının şart olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel