Trabzon'da Kore Gazisine cevap

Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Seyyah Sağıroğlu, Güney Kore Milli Takımının Türkiye (A) Milli Futbol Takımı ile oynadığı maç dolayısıyla Trabzon'a gelen Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jae Hyun Bae'nin kendisine verdiği ''Savaşa Katılım

Trabzon'da Kore Gazisine cevap

Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Seyyah Sağıroğlu, Güney Kore Milli Takımının Türkiye (A) Milli Futbol Takımı ile oynadığı maç dolayısıyla Trabzon'a gelen Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jae Hyun Bae'nin kendisine verdiği ''Savaşa Katılım Madalyası''nın elinden alındığını öne süren Kore gazisi Yusuf Ziya Uzun'un iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

 

Sağıroğlu, yazılı açıklamasında, Trabzon yerel basınında ''Kore gazisine göstermelik madalya'', ''madalyamı istiyorum'' başlıklı haberler çıktığını, bu haberlerin kendilerini üzdüğünü belirtti.

 

Söz konusu olaya ilişkin bilgi aktaran Sağıroğlu, Kore Savaşı'nın 60'ıncı yıl dönümü dolayısıyla Güney Kore-Türkiye milli maçı öncesi Kore'nin Ankara Büyükelçisi ve İzmir Başkonsolosunun derneklerini ziyaret edecekleri haberini aldıklarını anımsatarak, şöyle devam etti:

 

''Bu meyanda genel merkezimiz, 3 Kore gazisine madalya töreni düzenlenmesi ve bu gazilere büyükelçinin madalyaları takması istenmiştir. Derneğimiz üyesi 3 Kore gazisinin ismi istenmiş, biz de vefat etmiş olan Ahmet Söz'ün eşi Seyhan Söz, Murat Çiçekdal ve bahse konu Kore gazimiz Yusuf Ziya Uzun'un isimlerini verdik. Kore gazilerimiz söz konusu gün derneğimize geldiklerinde, Yusuf Ziya Uzun'un yakasında madalya olduğu görüldü ve kayıtlarımızda yapılan incelemede 25 Haziran 2010'da basın önünde madalya aldığı anlaşıldı.''

 

Sağıroğlu, başka bir gaziyi çağıracak zamanları olmadığı ve gelen misafirlere ayıp olmaması için Uzun'a şifaen ''madalya takıldıktan sonra iade etmesini'' söylediklerini, kendisinin de kabul ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

 

''Madalya, başka bir gazimize verilmek üzere derneğimizde muhafaza edilmektedir. Buradaki törende diğer madalya alan gazilerimiz bu olaya vakıftırlar. Gazimiz Yusuf Ziya Uzun, daha sonra çeşitli kuruluşlara ve basına, sanki madalyayı biz kasti olarak almışız şeklinde, hem bize, hem de Kore Cumhuriyeti'ne yönelik yanlış beyanda bulunmuştur. Bu olaylar derneğimizi ve dernek üyelerimizi derinden üzmüştür. Derneğimiz, imkansızlıklar içinde gazilerimiz haklarını korumak için uğraşmaktadır.''

 

Beşikdüzü ilçesinde gazetecilere açıklama yapan Yusuf Ziya Uzun, 9 Şubat 2011'de Trabzon'da Güney Kore ile Türkiye (A) Milli Futbol Takımı arasında oynanan maç nedeniyle kente gelen Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jae Hyun Bae'nin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi'nde düzenlenen törende, kendisinin de aralarında bulunduğu Trabzonlu 3 Kore gazisine, Türkiye'nin Kore Savaşı'nda Korelilere yaptığı katkıdan dolayı ''Savaşa Katılım Madalyası'' ile ''Onur Belgesi'' verdiğini belirtmiş, aynı gün madalyasının geri alındığını öne sürmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel