Trabzon'da kitap şöleni sona erdi

Trabzon Belediyesinin düzenlediği, Trabzon Valiliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akoluk Basın Yayın Tanıtım'ın destek verdiği Karadeniz’in en büyük kitap fuarı ziyaretçilerine bir çok güzel anı yaşatarak kapılarını kapattı.

Trabzon'da kitap şöleni sona erdi

Trabzon Belediyesinin düzenlediği, Trabzon Valiliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akoluk Basın Yayın Tanıtım'ın destek verdiği Karadeniz’in en büyük kitap fuarı ziyaretçilerine bir çok güzel anı yaşatarak kapılarını kapattı.


14-24 Şubat tarihleri arasında ‘Trabzon’da Kitap Zamanı’ sloganıyla düzenlenen 50 yayın evi ve 48 yazarın katıldığı fuarı 100 bin’in üzerinde kitap sever ziyaret etti. Birçok ünlü yazarın okuyucusuyla buluştuğu fuarda düzenlen söyleşi ve imza günleri ile ziyaretçiler unutulmaz anlar yaşadı.


Her günü dolu dolu geçen fuarı gerek ziyaretçiler gerekse yazarlar çok farklı ve güzel bir deneyim olarak nitelendirdi. Fuara katılanların en büyük temennisi ise etkinliğin gelecek yıllarda da tekrar edilmesi oldu.


Yayın evlerinin fuar dolayısıyla indirim yaptığı kitaplara yoğun ilgi gösteren okurlar on gün boyunca binlerce kitap satın aldı. Etkinlik süresince okuyucuyu kitapla buluşturmak adına Trabzon Belediyesi tarafından her gün özel servislerin koyulduğu fuara okullar öğrencileri için geziler düzenledi.


Renkli anların yaşandığı fuarın en çok ilgi çeken bölümü ise yazar-okuyucu buluşmaları oldu. Salonların dolup taştığı oturacak yerin kalmadığı söyleşilerle okuyucular unutulmaz anlar yaşadı. Uzayıp giden imza kuyruklarında saatlerce beleyen kitap severler, sevdikleri yazarlara kitaplarını imzalatıp bol bol fotoğraf çektirdi. Okuyucunun ilgisinden oldukça memnun kalan yazarlara Trabzon Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler takdim dildi.


Fuarın şehir yaşantısına ayrı bir canlılık kazandırdığını belirten Trabzon Belediye Başkanı Dr Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “ Düzenlemiş olduğumuz fuarla birlikte şehrimizde adete bir kitap düğünü yaşandı. Yapacağımız çalışmalarla birlikte inşallah bu etkinliğimizi geleneksel hale getirip her yıl tekrar edeceğiz. Bu vesile ile uygarlık ve kültür şehri Trabzon’da bir çok ünlü yazarı ağırlayıp şehrin tanıtımına katkı sağlamış olmak bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Bu ilk deneyimimizden edindiğimiz tecrübelerle birlikte Türkiye’nin en büyük kitap fuarını gerçekleştirmek için gayret göstereceğiz. Gerekli yer teminini sağlamamız durumunda ise en kısa zamanda şehrimize modern bir kültür ve kongre merkezi kazandıracağız. Fuarımızın düzenlenmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı ifade etmek istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler