Trabzon'da kitaba yer yok!

Trabzon’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında bulunan ve tüm Trabzon’daki çocukların tek kütüphanesi, yer olmadığı gerekçesiyle kapatılıyor.Trabzon’da bulunan tek çocuk kütüphanesi yer olmadığı gerekçesiyle kapatılıyor. Veliler isyan etti:Herkese yer

Trabzon'da kitaba yer yok!

Trabzon’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında bulunan ve tüm Trabzon’daki çocukların tek kütüphanesi, yer olmadığı gerekçesiyle kapatılıyor.

Trabzon’da bulunan tek çocuk kütüphanesi yer olmadığı gerekçesiyle kapatılıyor. Veliler isyan etti:

Herkese yer veriliyor, herkese yer bulunamıyor sıra, kitaba, çocuğa, kültüre gelince yer bulunamıyor…

Kültür’e bina bulunamıyor

Trabzon’da bulunan tek çocuk kütüphanesi kapatılıyor. İddialara göre Trabzon il Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün şu anda kullandığı binasından taşınması isteniyor. Bu durumda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne Ortahisar’da bulunan tarihi evlerden birkaçı gösteriliyor. Ancak bu evlerin hiçbiri Kültür Müdürlüğünü taşıyacak kadar büyük değil. 4-5 odalı evlere hapsedilmeye çalışılan Kültür müdürlüğünün bazı bölümleri ise kapatılmak isteniyor.

Yer yok diye kapanıyor

Kültür Müdürlüğü bünyesinde bulunan Çocuk kütüphanesi için daha önce Ortahisar’da bulunan tarihi bir bina tahsis edilmişti. Ancak o dönem AK Parti Belediye Meclis üyesi de olan Kemal Kadakal’ın başkanlığını yaptığı Lokantacılar Odası binayı siyasi baskı ile aldı. Dolayısıyla Çocuk Kütüphanesi Kültür Müdürlüğü içerisinde küçücük bir odaya hapsedildi. Ancak yer olmadığı gerekçesiyle, şimdi o da ortadan kaldırılıyor.

Veliler isyan etti

Olayı duyan veliler ise büyük tepki gösterdi. Trabzon’da çocuklara hizmet eden böyle bir kütüphanenin kapatılmasına göz yummayacaklarını ifade eden veliler, “Bizim çocuklarımız şehrin göbeğinde böyle güvenli bir kütüphanede araştırma yapıyor, kitap okuyor. Buna neden izin verilmiyor. Devlet istediği zaman herkese yer buluyor. Kütüphane olunca neden gereksiz bulunuyor. Bu kütüphanenin 300’e yakın üyesi var. Bir o kadar da dışarıdan gelenler var. Eğer edvlet bunu az buluyorsa artırmak kendi görevidir. Görevini yapamıyorlarsa çare kütüphane kapatmak değildir.  Çocuklar ödevlerini araştırmalarını burada yapıyor” dediler.

Vali Öz’e çağrı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e çağrıda bulunan öğrenci velileri, “Sayın Valimiz Trabzon’a yeni geldi. Daha önceki çalıştığı yerlerde yaptıklarını biliyoruz. Böyle bir duruma izin vermeyeceğini düşünüyoruz. Trabzon’da ‘Kültür Binama dokunma’ eylemleri aylarca sürmüş ve o dönem hükümet geri adım atmak zorunda kalmıştı. Ancak daha sonra kademe kademe istediklerini yaptılar. Çocuklarımızı kütüphanesiz bırakmayın." şeklinde çağrı yaptılar.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel