Trabzon'da kişi başına ne kadar yeşil alan düşüyor?

Trabzon'da belediyenin yaptığı yeşillendirme çalışmalarının ardından kent genelinde aktif yeşil alan 2 milyon 60 bin metrekareye ulaşırken, kişi başına düşen yeşil alan miktarı ise 8.59 metrekare olarak gerçekleşti.2009 yılından bugüne kadar 22 adet park

Trabzon'da kişi başına ne kadar yeşil alan düşüyor?

Trabzon'da belediyenin yaptığı yeşillendirme çalışmalarının ardından kent genelinde aktif yeşil alan 2 milyon 60 bin metrekareye ulaşırken, kişi başına düşen yeşil alan miktarı ise 8.59 metrekare olarak gerçekleşti.

2009 yılından bugüne kadar 22 adet park ve dinlenme alanı yaparak kente kazandıran Belediye, imar planında park ve yeşil alan olarak ayrılan yerlerde park yapımını sürdürüyor. Üniversite Mahallesi'nde 5 bin 600 metrekare alanda yapımı devam eden spor temalı parkın yanında Soğuksu Mahallesi Uygur Sokak, Üniversite Mahallesi Barışçı Sokak'ta yeni iki adet parkın yapımı sürüyor. Soğuksu Mahallesi'nde Uygur Sokak'ta 3 bin 888 metrekare alan üzerinde yapılan parkta dinlenme alanı, çocuk oyun grup alanları, yürüyüş yolu, kamelyalar, su havuzları, satranç oyun gurubu yer alıyor. Üniversite Mahallesi Barışçı Sokak'ta 2 bin 700 metre kare alan üzerinde yapılan parkta ise dinlenme alanları oyun grupları ve yeşil alanlar bulunuyor.

2009 yılından itibaren yeniden yapılan semt ve çocuk parkı sayısı 22 olurken, 70 adet çocuk parkı da yenilenerek çağdaş bir görünüme kavuşturuldu. Yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını da büyük bir hızla sürdüren Belediye 2009 yılında bugüne kadar şehir geneline 125 bin ağaç ve çalı türü bitki dikerken, yine aynı yıldan bugüne kadar şehre kazandırılan yeşil alan sayısı 107 bin metre kare oldu. Belediyenin yaptığı yeşillendirme çalışmalarının ardından kent genelinde aktif yeşil alan 2 milyon 60 bin metrekareye ulaşırken, kişi başına düşen yeşil alan miktarı 8.59 metrekare olarak gerçekleşti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel