Trabzon'da ki rüşvet skandalında tapeler ortaya çıktı!

 Dinleme tapelerinde savcı odası “dükkan” olarak adlandırılırken çok ilginç konuşmalar açığa çıktı.TELEFON DİNLEMELERİTrabzon Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan şikayet sonrasında gizli yürütülen soruşturmada Savcı M.İ.’e, rüşvet verdikleri şüphesi oluşan ve

Trabzon'da ki rüşvet skandalında tapeler ortaya çıktı!

 Dinleme tapelerinde savcı odası “dükkan” olarak adlandırılırken çok ilginç konuşmalar açığa çıktı.

TELEFON DİNLEMELERİ

Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan şikayet sonrasında gizli yürütülen soruşturmada Savcı M.İ.’e, rüşvet verdikleri şüphesi oluşan ve gözaltına alındıktan sonra, yapılan adli işlemin ardından serbest bırakılan Y.A., C.Ç.,S.B ve T.T. ‘nin telefon konuşmaları gün yüzüne çıktı.

Tapelerde esas aracı olarak gözüken Y.A. Savcı M.İ.’e, son model pahalı bir çep telefonu, 2 bin 500 TL para, bir kasaptan parasız et alışverişi ve 9 bin TL tutarında akar yakıt alışverişi imkanları sağladığı belirtiliyor.

Konuşmalarda Savcı M.İ.’nin , C.Ç’ den bir dosyasının takibi İçin 1000 TL istediği belirtiliyor. 

Öte yandan olayı takibini yapan polisler fiziki takipte savcı odasını ve aracıları da izleyerek görüntülerini çekti.

 

“BELADAN KURTULDUK”

Savcı odasının “dükkan” olarak belirtildiği25.12.2012 tarihli konuşmalar, T.T. isimli şahsın teyzesinin silahını kaptırması ve işlem yapılmaması için yardım istemesiyle başlıyor. Telefon trafiğinde aracı olan S.B. savcı ile arası iyi olan Y.A.’ı arar ve yardımcı olmasını ister. Bunun ardından savcı ile önce telefonda daha sonrada odasında görüşen Y.A. işi ayarladığını belirterek S.B.’e “bu akşam savcı karar kağıdını yazacak. Benden 500TL istedi, yanına göndereceğim şahsa ver.” der.

Ardından S.B. “abi istediğin meblağı vereceğim” diye cevap verir. Aynı gece. Y.Ave savcı M.İ Sürmene ilçesinde bir restoranda yemek yer. Ertesi sabah S.B’yi. arayan Y.A.,”Bu beladan kurtulduk. Akşam kağıdı aldım. ”der.

Tapelerin tek tek incelendiği soruşturma devam ediyor. 

Kaynak: SON NOKTA

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler