Trabzon'da ki balık ölümlerinin sebebi belli oldu!

 UŞAK merkezli Olta Balıkçılığı Federasyonu’nun Başkanı İsmail Atalay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne (DKMP) bağlı Altındere Doğal Alabalık Üretim Tesisleri’nin de içinde bulunduğu Trabzon’daki Altındere’deki  çevre felaketinde tüm sucul

Trabzon'da ki balık ölümlerinin sebebi belli oldu!

 UŞAK merkezli Olta Balıkçılığı Federasyonu’nun Başkanı İsmail Atalay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne (DKMP) bağlı Altındere Doğal Alabalık Üretim Tesisleri’nin de içinde bulunduğu Trabzon’daki Altındere’deki  çevre felaketinde tüm sucul ekosistemin yok olduğunu, bu konuda çalışma yaptıklarını ve suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. Atalay kirliliğin, bir beton mikserin atık çimentoyu dereye boşaltmasından kaynaklandığını belirtti.

Trabzon'un Maçka İlçesi’ndeki Altındere kenarında devam eden yayla yolu yapımı sırasında tek bir beton mikserinin kovasında bulunan atık çimentoyu dereye bırakması ile 7 yıldan bu yana yapılan tüm çalışmaların yok olduğunu öne süren Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İsmail Atalay, konuyla ilgili hukukçularla çalışma yaptıklarını bildirdi. DKMP’nin 2004 yılından bu yana 'Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması' adlı proje kapsamında çeşitli üretim tesislerinde bugüne kadar 7 milyon 500 bin doğal alabalık yavrusu üreterek orman içi sulara bıraktığını ifade eden Atalay, şöyle dedi:

"Türkiye’nin çeşitli yerlerinden binbir zahmetle toplanan doğal alabalık anaçları yok oldu. O anaçlar ki yıllık 4 milyon doğal alabalık yavrusunun analarıydı. Altındere için kıyamet erken geldi, diğerleri için kıyameti ertelemek bizim elimizde. Kirlilik, DKMP Altındere Üretim İstasyonu’nda ağırlıkları 2 ile 9 kilogram arasındaki 10 bine yakın doğal anaç alabalığın öldüğü, aynı zamanda Altındere Deresi üzerinde faaliyet gösteren özel alabalık üretim tesislerindeki 1 milyondan fazla alabalığın da telef olmasına sebep oldu."

Deredeki tüm sucul ekosistemin yok olduğunu savunan Atalay, "Konuyla ligili idari ve adli sürecin başladığını öğrendik, biz de gerekli suç duyurusunda bulunacağız. Öyle bir yaptırım uygulanmalı ki bir daha hiçbir yerde böyle bir şeyle karşılaşılmasın" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel