Trabzon'da kent müzesi için harekete geçildi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesince şehrin tarihi, sosyal yaşamı ve kültürünün yaşatılmasına katkıda bulunmak amacıyla yapılacak kent müzesi için sponsorluk protokolü imzalandı.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eski Merkez Bankası Binası'nın Kent M

Trabzon'da kent müzesi için harekete geçildi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesince şehrin tarihi, sosyal yaşamı ve kültürünün yaşatılmasına katkıda bulunmak amacıyla yapılacak kent müzesi için sponsorluk protokolü imzalandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eski Merkez Bankası Binası'nın Kent Müzesi’ne çevrilmesi maliyetini karşılamak amacıyla hazırlanan protokol, belediyede, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Oltan Vakfı Başkanı Güler Köleoğlu arasında imzalandı. İmza töreninde, Oltan Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Güngör Köleoğlu'da hazır bulundu.

Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, 4 milyon TL'ye mal olacak Kent Müzesi'nin şehrin kültürüne ve sanatına katkı sağlayacak tarihi bir adım olduğunu ifade ederek, projeye sponsor olan Türkiye'nin en önemli fındık ihracatçı firması Oltan Gıda'nın vakfı olan Oltan Vakfı ile emeği geçen Eski Trabzon Valisi Recep Kızılcık ile şimdiki Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'e teşekkür etti.

Trabzon'da kent insanın yaşam tarzının yansıtılacağı canlı bir Kent Müzesi yapacaklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Müze ile her şeyden önce 4 bin yıllık derin bir şehir yaşantısı olan kentimizde insanların nasıl yaşadıklarını toplumumuzun yorumuna sunmuş olacağız. Müzemiz, ulusal ve uluslararası aktivitelerin olduğu, tanıtıcı filmlerin döndüğü çok canlı bir yapıda hizmet verecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler