Trabzon'da kaynakçılık revaçta

 TTSO, Kaynakçılık en çok aranılan meslek oldu. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Trabzon’da birçok işletmede en çok aranan nitelikli elemanlar arasında kaynakçıların başta geldiğini söyledi. Üye işletmele

Trabzon'da kaynakçılık revaçta

 

TTSO, Kaynakçılık en çok aranılan meslek oldu. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Trabzon’da birçok işletmede en çok aranan nitelikli elemanlar arasında kaynakçıların başta geldiğini söyledi. Üye işletmelerden odaya yapılan isteklerde kaynakçı arandığını belirten Hacısalihoğlu, “Hali hazırda kaynaçlık yapabilecek işsiz gençlerimiz odamıza başvurmaları halinde kendilerine yardımcı olabiliriz.” dedi.

 

Organize Sanayi Bölgeleri, tersaneler, sanayi siteleri ve özel işletmelerde kaynakçı elemanlarına büyük ihtiyaç duyulduğunu belirten TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kaynakçılık mesleğinin giderek önem kazandığını söyledi. Özellikle son dönemlerde bölgede devam eden hidro elektrik santrallar, barajlar ve makine sektöründeki yüksek iş hacminin kaynakçılara ihtiyacı yükselttiğini aktardı.

 

Kaynakçı ihtiyacını karşılamak için Trabzon’da kurslar düzenlendiğini ifade eden Başkan Hacısalihoğlu, yine de yetersiz kalındığını vurgulayarak, “Kaynakçılık yapabilecek insanlara üyelerimizin ihtiyacı çok fazla oluyor. Şu anda odamıza başvuran bir üye işletmemiz 20 kaynakçıyı işe başlatacak. Bunun için odamızla irtibat kurulmasını istiyoruz. Gençlerimizin de kaynakçılık mesleğine ilgi duymalarını bekliyoruz. Sanayileşme ve gelişme kaynakçı mesleğine olan talebi daha da artıracaktır. “ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel