Trabzon'da kayıtdışı mücadelesi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, haksız rekabete yol açan kayıtdışılığın çok önemli bir sorun olduğunu belirterek bu sorunla kalıcı sonuçlar verecek tarzda mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkan Ya

Trabzon'da kayıtdışı mücadelesi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, haksız rekabete yol açan kayıtdışılığın çok önemli bir sorun olduğunu belirterek bu sorunla kalıcı sonuçlar verecek tarzda mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkan Yardımcısı Ali Kaan, AB Hibe Programları kapsamında MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından yürütülen Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşvik Edilmesi Projesiyle ilgili bilgi vermek üzere Proje Koordinatörü Nur Erden ve proje asistanları ile birlikte TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti.

Proje hakkında bilgi veren Koordinatör Nur Erden, Hibe Programları kapsamında kabul edilen ve 12 aylık olan projenin bitirilmek üzere olduğunu söyledi. Kayıtlı istihdamın Türkiye’de yüzde 50’ler düzeyinde olduğunu, bu oranın Yunanistan’da yüzde 12’ler civarında bulunduğunu belirten Erden, Türkiye’nin AB’ye alınmayışının en önemli sebeplerinden birinin de bu kayıtdışılık olduğunu kaydetti. Proje ortaklarıyla birlikte bir network oluşturulması için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Erden, 17-18 Haziran 2011 tarihlerinde yapılacak çalışma toplantısına TTSO’yu da davet etti.

Kayıtdışılığın çok önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, “Bununla ilgili TOBB çalışmalar yapıyor. İş dünyasında bizler eşit şartlarda rekabet etmek istiyoruz. Kayıt dışılık rekabeti olumsuz etkiliyor, haksız bir durum ortaya çıkarıyor. Bunun ortadan kaldırılması için geniş kapsamlı ve sonuç verecek çalışmalar yapılmalı” dedi.

Trabzon’da kayıtdışı istihdamın yüksek olmadığını dile getiren Başkan Hacısalihoğlu “Trabzon’da kayıtlı istihdam oranının yüzde 90’lar seviyesinde olduğunu biliyoruz. Trabzon bu açıdan iyi bir seviyede bulunuyor. Bu tür projelerin, kayıtdışılığın yüksek olduğu yerlerde uygulanmasının daha faydalı sonuçlar vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel