Trabzon'da karar alındı!

İl Genel Meclisinin AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Aydın, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) binası için alınan kararla ilgili bir açıklama yaptı.Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, yasal koşulların yerine getirilmesini takip etmenin meclisin yasal soruml

Trabzon'da karar alındı!

İl Genel Meclisinin AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Aydın, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) binası için alınan kararla ilgili bir açıklama yaptı.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, yasal koşulların yerine getirilmesini takip etmenin meclisin yasal sorumluluğu olduğunu ifade ederek, "Hiçbir kiracıya ön yargılı olamayız. Hiçbir kiracımızın da kira sözleşmelerinin aksine hareket etmemesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

Mülkiye müfettişlerinin İl Özel İdaresinde bir süre önce yaptığı incelemeye değinen Aydın, yasal bazı zorunluluklarla ilgili kurumun bilgilendirildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"İncelemede, kirada bulunan mülklerin yeniden ihaleye çıkarılması doğrultusunda karar vermiş, bu bağlamda İl Özel İdaresine ait mülklerde bulunan kiracılara konu ile alakalı olarak tebligat yapılmıştır. İl Özel İdaresine ait mülklerin ihaleye çıkartılması kararından iki yer kapsam dışında tutulmuştur. Valiliğin talimatı doğrultusunda Trabzonspor Kulübü ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 51. Maddesinin (g) fıkrası gereğince İl Özel İdaresi ve ilgili kiracı ile ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi istenmiştir. "

Ortak proje üretimi konusunda taraf olan kiracılara her türlü kolaylığın sağlandığına işaret eden Aydın, şöyle devam etti:

"Trabzon Gazeteciler Cemiyeti kullanmakta olduğu binanın, kendi faaliyetlerini sürdürmek için üst katı kullanmakta, binanın giriş katında bulunan iki adet bağımsız bölümü ayrı ayrı üçüncü şahıslara kiraya vererek sözleşmenin dışına çıkmış, sanki binanın mal sahibiymiş gibi kendilerine cüzi fiyattan verilen bu binadan kira olarak gelir elde etmekteydiler. Cemiyet başkanı ve yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerde bu durumun düzeltilmesini kendilerinden talep ettik.

Ayrıca kendilerine isterlerse bu iş yerlerini kuracak oldukları bir dernek vasıtası ile işletebileceklerini ama mevcut haliyle üçüncü şahıslara kiraya verilmesi durumunda sözleşmeye aykırı ve hukuksuz olduğu için müsaade edemeyeceğimizi bildirdik. Ne yazık ki Trabzon Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerinin bu hukuksuz ve sözleşmeye aykırı durumu devam etmekte ısrarcı olup taleplerini üçüncü kez tekrarlayarak meclise göndermektedirler. "

-"İDDİALAR GERÇEK DIŞI"-

Aydın, TGC'nin bulunduğu binadan çıkarılacağı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Plan bütçe ve basın yayın halkla ilişkiler komisyonlarının bu kararı, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin halen faaliyetlerini sürdürmekte olduğu binanın ikinci katında, Devlet İhale Kanunu'nun 51. Maddesinin (g) fıkrasına uygun olarak ihaleye çıkmadan il özel idaresi ile ortak proje yürütülmek suretiyle ve üstelik kendilerinin talep dosyasında vermeyi teklif ettikleri rakamın altında bir bedelle (300 lira) kullanılmasının devamına, cemiyetin kendi faaliyetleri için kullanmadığı ve sözleşmeye aykırı bir şekilde üçüncü bir şahıslara kiraya verdiği yerlerin, Trabzon İl Özel İdaresine teslim edilmesine karar verilmiştir. 'Trabzon Gazeteciler Cemiyeti binadan çıkartılıyor' iddiaları gerçek dışıdır. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler