Trabzon'da Karadeniz Günü etkinlikleri

Trabzon'da 31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü nedeniyle "Karadeniz Günü Çevresel Etkinlikleri' toplantısı yapıldı.Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda Karadeniz'in kirliliği tartışılarak çevre bil

Trabzon'da Karadeniz Günü etkinlikleri

Trabzon'da 31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü nedeniyle "Karadeniz Günü Çevresel Etkinlikleri' toplantısı yapıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda Karadeniz'in kirliliği tartışılarak çevre bilincine vurgu yapıldı.

İlk olarak söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, çevreyi kirletmeden korumanın önemine değinerek "Bugünün anlam itibariyle 1992 yılında Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin bir araya gelerek imzalamış oldukları bir sözleşme var.

Ayrıca 1996 yılında yine Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin bakanlarının İstanbul'da bir araya gelerek bu sözleşme akabinde imzaladıkları 31 Ekim tarihli bir sözleşme var.

Bu sözleşme neticesinde bir kararla her yıl 31 Ekim tarihinde uluslararası Dünya Karadeniz Günü Karadeniz'e kıyısı 6 ülkede kutlanmaktadır.

Bu yıl 6 ülkede kutlanacak olan Uluslararası Karadeniz Günü, Gürcistan'da sayın müsteşarımızın katılımıyla kutlanıyor.

Ülke olarak denizlerimizin temizliği hemde çevrenin temiz tutulması, kirlenmenin önlenmesi birinci önceliğimiz.

 Ancak bu önceliğimizin yanında sürderilebilir kalkınma anlayışında gerçekleştirilmesi adına hem çevreyi korumak ve kollamak, özelliklede kirletmeden koruyabilmek, kirlettikten sonra çok koruyabimenin bir anlamı yok.

 Çünkü maliyeti daha fazla oluyor. Kirletmeden çevremizi koruyabilmek, aynı zamanda da sürdürülebilir kalkınma anlayışı içersinde ekonomimizin ve sanayimizin daha güçlü hale gelmesi için bakanlık olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalmışıyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Trabzon Belediye Başkan Yardımcılarından Ergin Aydın ise çevre kirliliği ile ilgili belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Yardımcısı Sedat Kadıoğlu da bakanlık olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantıda söz alan Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin de yaptığı konuşmada çevre bilincine vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel