Trabzon'da kar toplantısı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu beklenen kar yağışında alınacak tedbirler için Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi sorumluları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Trabzon'da kar toplantısı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu beklenen kar yağışında alınacak tedbirler için Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi sorumluları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Genel Sekreter Yardımcıları İbrahim Kul, Mustafa Akkaya, TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Fen İşler Daire Başkanı Ekrem Aktaş ve Fen İşleri Müdürü Hüseyin Türker’in katıldığı toplantıda hazırlanan kar eylem planı doğrultusunda ilçe belediyeleri ile birlikte kar ve buzla mücadelede uygulanacak ve alınacak tedbirler esaslar üzerinde duruldu.
 

KARLA MÜCADELE BÜYÜKŞEHİR’İN KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YÜRÜTÜLECEK

Karla mücadeleye karşı hazırlanan “Kar Eylem Planı”  protokolleri ilçe belediyeleri ile birlikte imza altına alındığını ve karla mücadele çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde sürdürüleceğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu kapsamda Büyükşehir bünyesinde Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi oluşturulurken, imzalanan kar eylem planına göre her ilçe belediyesi kendi sınırları içinde kendi araçlarını koordinasyon merkezi planına göre çalıştırırken motorin desteği de alacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca ilçe belediyelerine karla mücadelede kullanmak amacıyla araç tahsis edecek. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin karla mücadelede kullanacakları araçların yakıtlarını, bakım ve onarım masraflarını, zincir, tuz ve diğer masraflarını karşılayacak” ifadelerini kullandı.

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM

Yaptıkları toplantı ile Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi tarafından sürdürülen çalışmaların tekrar gözden geçirildiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “İlçe Belediyeleri iş makine envanteri ve operatörleri listesi, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri şantiye envanteri, akaryakıt tedariki planı, ilçe belediye başkanlarının muhtarlardan aldığı taleplerin koordinasyon merkezine iletmesi, kar ve yolların açılması mücadelesinde 24 saat esasına dayanan çalışma programı ve nöbet devredilirken mevcut durumun devreden tarafından devralana sağlıklı iletilmesi için her saat çalışmasının ve arazideki durumun anında işlenmiş olması, yapılanların talep saati, talep eden kişi ve sonucun kaydedilmesi, ilçelere verilen desteğin sonuç odaklı takibi, bugün itibariyle Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul’un ilçe belediye başkanları ile irtibat kurması ve taleplerin muhtarlarca ilçe belediye başkanları vasıtasıyla merkeze iletilmesinin temin edilmesi, karla mücadelede merkezden dışa doğru esasının gözetilmesi, kaldırım temizliği kararları alınmıştır” ifadelerini kullandı.

TÜM MUHTARLARA ARAYABİLECEKLERİ TELEFONLAR VERİLDİ

Buzlanmaya karşı öncelikli olarak her ilçeye birer kamyon tuz verildiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu karla mücadele çalışmalarını yürütecek koordinasyon merkezi sorumlularından Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul, Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Aktaş ve Fen İşleri Müdürü Hüseyin Türker’in telefonlarının verildiğini belirterek, “Karla mücadele ve diğer sorunları için bu görevliler aranabilir. Birlikte vatandaşlara en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olacağı” ifadelerini kullandı.

KARLA MÜCADELEDE ÖNCELİKLER BELİRLENDİ

Karla mücadele çalışmalarını sürdürecekleri 234 aracın ve görev alacak personelin belirlendiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Birinci öncelikli olarak kar devam ettiği sürece ana caddeler, bulvarlar, ana arterler, sağlık tesisleri ve hastane yolları, güvenlikle ilgili kurumların yolları, insanların toplu olarak yaşamını sürdürdüğü öğrenci yurdu, huzurevi gibi alanların yolları, acil hasta ve cenaze bulunan mahalle yollarının açık kalması sağlanacak olup, öncelikli mücadele bu alanlarda yapılacaktır. Kar yağışını durması ile birlikte ikinci öncelik olarak diğer cadde, anayol ve meydanlar ile ana arterlerdeki kaldırım temizliği yapılacak olup, merkezdeki kar yığıntıları taşınacak. Üçüncü planda ise diğer tali yollar ile ara sokaklardaki kar temizliği yapılarak buzlanmaya karşı gerekli önemler alınacaktır” ifadelerini kullandı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU UYARDI

Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca vatandaşlardan karlı havalarda toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, kendi araçları ile trafiğe çıkmamalarını, zorunlu durumlarda çıkanların ise araçlarına zincir takmalarını, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler