Trabzon'da kanser için yürüdüler!

 “7 Nisan Dünya Sağlık Günü” nedeniyle Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü başta kanser olmak üzere bir çok hastalıklara karşı korunma amaçlı olarak öğrencilerin katılımıyla yürüyüş düzenledi.Ellerinde “Tarama yarım saatini kanser ömrünü alır", "Kansersiz yaşa

Trabzon'da kanser için yürüdüler!

 “7 Nisan Dünya Sağlık Günü” nedeniyle Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü başta kanser olmak üzere bir çok hastalıklara karşı korunma amaçlı olarak öğrencilerin katılımıyla yürüyüş düzenledi.

Ellerinde “Tarama yarım saatini kanser ömrünü alır", "Kansersiz yaşama doğru, hep birlikte el ele", "Erken teşhisle meme kanserinden korunabilirsin", "Kanser senden korkmuyorum” yazılı dövizlerle Valilik önünden Atatürk Alanı’na kadar yürüyen öğrenciler yol boyunca çeşitli sloganlar atarak kansere dikkat çekti.

Burada bir açıklama yapan Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, başta kolon, meme ve rahim ağzı kanserine dikkat çekerek bu yönde müdürlük olarak taramalar yaptıklarını söyledi.

Dr. Hamzaoğlu, “1948’de Dünya Sağlık Örgütü’nün kuruluşunun yıl dönümü vesilesiyle her yıl 7 Nisan Dünya Sağlık Günü olarak kutlanmaktadır. Her yıl Dünya Sağlık Günü nedeniyle önemli halk sağlığı sorunlarından birisi belirlenmekte ve çeşitli etkinliklerle gündeme getirilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2012 yılında 627.000 kişinin hayatını sıtma nedeniyle kaybettiği görülmektedir. Sıtmaya bağlı ölümlerin yüzde 90’ı Afrika kıtasının Sahra Çölü’nün altında kalan bölgeden olup, yüzde 77’si de beş yaş altı çocuklarda görülmüştür. Son yıllarda uluslararası seyahat ve ticaretin artması, iklim değişikliği gibi çevresel faktörler nedeniyle de vektörle bulaşan hastalıklarda artış izlenmektedir” dedi.

Trabzon’da kanser taraması yönünde faaliyetler yaptıklarını anlatan Dr. Hamzaoğlu, “Bölgemizde bu yönde özellikle kolon kanseri, meme kanseri ve rahim ağzı kanseri taraması sürekli olarak yapılmaktadır. Şu ana kadar bu taramalar sonucu 2 kişide belirtilere rastlanmış olup bunlarında da tedavileri kontrollü olarak sürüyor. Halkımızın kanser taramaya karşı daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Şehrimizde belirlenen yerlerinde kanser taraması yaptırabilirler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler