Trabzon'da kadınlar dominant!

TÜİK’in en son nüfusa dayalı yapmış olduğu sayıma göre Trabzon’da yaşayan kadın sayısı 383 bin.  Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2011 yılında yapmış olduğu nüfusa dayalı istatistik araştırmasına göre Türkiye’nin nüfusu 75 milyon. 75 milyon insan’ın 10

Trabzon'da kadınlar dominant!

TÜİK’in en son nüfusa dayalı yapmış olduğu sayıma göre Trabzon’da yaşayan kadın sayısı 383 bin.  

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2011 yılında yapmış olduğu nüfusa dayalı istatistik araştırmasına göre Türkiye’nin nüfusu 75 milyon. 

75 milyon insan’ın 100’de biri ise Trabzon sınırları içerisinde ikametgâh ediyor. Trabzon sınırları içerisinde yaşayan 758 bin kişinin ise 374 bine yakını erkek 383 bini ise kadın.

Bu veriler ve istatistiklere göre Trabzon’da yaşayan kadın sayısı erkeklerden 10 bin fazla çıkıyor. Trabzon’da hayatını sürdüren 758 bin vatandaşın 336 bini Trabzon’un kent merkezinde 422 bini ise ilçe, belde ve köylerde yaşamakta.

İlçe ve beldelerde yaşayan vatandaşlarda ise yine göze çarpan kadınların kırsal alanda daha fazla yaşadığı. TÜİK’in verilerine göre Trabzon ilinin en kalabalık İlçesi ise Akçaabat.

Son araştırmalara göre Akçaabat ilçesinde yaşayan vatandaş sayısı 108 bini buluyor.

15 ile 19 yaşlar fazla
2011 yılının istatistiklerine göre Türkiye’nin yaş ortalamasında genç nüfusu içinde barındıran kent olma özelliğine sahip Trabzon’da en fazla 15 ile 19 yaşları arasında yaşayan gençler fazlalığıyla dikkat çekiyor.

Bu yaşlar arasında 96 bin kişinin yaşadığı Trabzon’un ise ilerleyen dönemlerde işsizliğin ne kadar büyük sorunlar yaratacağı gözlemlenmekte. Başka bir İlin nüfusuna kayıtlı olup da Trabzon’a göç eden vatandaş sayısı ise 100 bine yakın.

TÜİK’in verisine göre en fazla Trabzon’a göç eden iller arasında 14 bin Gümüşhane, 7 bin Giresun ile 5 binin üzerinde Samsun şehirleri başı çekmekte.

En az kişi Kilis’te
Birde Trabzon Nüfusuna kayıtlı olup da Trabzon dışında yaşayan vatandaş istatistiklerinde bakıldığı zaman 400 binin üzerinde vatandaş İstanbul’da yaşıyor. Bu rakama göre en fazla Trabzonlu İstanbul’da yaşarken ikinci sırada 49 bin Trabzonluyu içinde barındıran başkent Ankara bulunmakta.

Üçüncü sırayı ise 45 bin Trabzonluya ekmek kapısı olan sanayi kenti Bursa.

İstatistiklere göre ise Trabzonluların en az gitmiş olduğu kent ise güney doğunun en yeni illerinden Kilis. Bir sınır şehri olan Kilis’te yaşayan Trabzonlu sayısı ise 73 kişi bulunmakta.

Trabzon’un en kalabalık ilçe olma konumunu elinde barındıran Akçaabat ise Trabzon 18 ilçesi arazında en fazla başta Trabzon merkez olmak üzere Türkiye geneline göç veren İlçe konumunda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel