Trabzon'da Kadına yönelik şiddet ..

Aile ve sosyal politikalardan sorumlu Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, kadın dostu kent Trabzon şiddete karşı sıfır tolerans toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan yardımcısı Asan’ın yanısıra toplantıya Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık Trabzon Bele

Trabzon'da Kadına yönelik şiddet ..

Aile ve sosyal politikalardan sorumlu Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, kadın dostu kent Trabzon şiddete karşı sıfır tolerans toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan yardımcısı Asan’ın yanısıra toplantıya Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu KTÜ Rektörü Prf. Dr İbrahim Özen, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Kent Konseyi başkanı Nusret Onur Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Trabzon Belediye Meclis Üyesi Sezgin Yılmaz, Trabzon Belediyesi Meçlis Üyesi Fikriye Eskici, Belediye Başkan Yardımcıları Ergin Aydın, Osman Gökhan Bali ,KTÜ Rektör yardımcısı Porf Dr Orhan Aydın , Prof Dr Selahattin Köse Trabzon Belediyesi birim amirleri   ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Kadına şiddete karşı olduğuna dair protokol Trabzon adına Belediye başkanı Gümrükçüoğlu ile Trabzon valisi Kızılcık tarafından imzaladı. İmzalanan protokol başbakanlığa gönderilecek.

Etkinlikte konuşan Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, kadına yönelik şiddetin bireysel değil toplumsal bir mesele olduğunu ifade ederek “Bu sorun başka sorunları da tetikler haldedir. Dolayısıyla toplumun tümü bu konuyla mücadele etmelidir. Sorunun çözümü amacıyla anayasamızdaki değişikliklerle kadın ve erkek eşitliği daha güçlü hale getirilmiştir. 4320 sayılı ailenin korunmasına dair yasanın kapsamı 2007 yılında genişletilerek kadına yönelik şiddete sıfır toleranslı hale getirilmiştir. Ancak kanunlarla alınan önlemlerin de yetersiz kalmaması için bunlar aktifleştirildi. Sivil toplum örgütleriyle ve akademisyenlerle yaptığımız ortak çalışmalarla mevcut yasaları revize ettik. Hazırlamış olduğumuz yeni yasayı yakın zamanda Meclise sevk edeceğiz ve sanıyorum ki bir ay gibi bir sürede meclisten geçecek. Çıkacak olan bu yasalarla, verilen eğitimlerle öğretim elemanlarına değil ‘dayağı atanlar ve dayağı yiyenlere’ ulaşmak ve eğitmek asıl amaç olmalıdır” şeklinde konuştu.

Trabzon Belediyesi Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise kadına yönelik şiddet uygulayanların kendilerini doğuranların da kadın olduğunu nasıl unuttuklarına anlam veremediğini belirterek “Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans konusunda elimizden geleni yapacağımıza dair sizlerin huzurunda söz veriyoruz. Sıfır tolerans konusunda sivil toplum kuruluşlarına her türlü desteği vereceğiz” diye konuşurken, konuşmasının sonunda ilk kez Türkiye’nin altına imza attığı Avrupa Birliği’nin Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi konulu maddenin yer aldığı sözleşmeye imza attı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık da şiddetin her türlüsünün toplumun bir ayıbı olduğunu kaydederek “Kadınlarımızı verdiğimiz kurslarla eğitirken, mikro kredilerimizle kendi ayakları üzerinde durabilmeleri konusunda yardımcı oluyoruz ve şehre kazandırıyoruz” diyerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler