Trabzon'da kadın avukatlar onun için toplandı

Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi kadın avukatlar, Özgecan Aslan cinayeti nedeniyle Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı,  cinayeti ve kadına yönelik şiddeti kınadı. Trabzon Adalet Sarayı önünde toplanan Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu üy

Trabzon'da kadın avukatlar onun için toplandı
Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi kadın avukatlar, Özgecan Aslan cinayeti nedeniyle Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı,  cinayeti ve kadına yönelik şiddeti kınadı.
 
Trabzon Adalet Sarayı önünde toplanan Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi kadın avukatlara erkek avukatlar da destek verdi. Komisyon adına konuşan ve kadına yönelik şiddeti, istismarı ve tecavüz olaylarını kınayan Avukat Sibel Suiçmez şunları söyledi:
 
"Devlet artık kadına bakış açısını değiştirmeli, kadının özgürlük alanlarını devlet belirlememeli ve kadına birey olma hakkını kullanacak alan sağlamalı. Komisyon olarak şehrimizde de artarak yaşanan kadın şiddeti ve istismarı ile tecavüzleri karşısında sessiz kalmayacağız. Kadının insan haklarının sağlanmasının takipçisi olacağız. Kadının özgürleşmesini sağlayacak her türlü yasal düzenlemeyi talep edeceğiz ve bu yöndeki talebimizin ısrarlı takipçisi olacağız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler