Trabzon'da kaçak akaryakıta geçit yok!

Trabzon’da faaliyet gösteren akaryakıt ve LPG Otogaz İstasyonları’na geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde çapraz denetim çalışmaları gerçekleştirildi.Trabzon Valiliği’nden yapılan denetimler hakkında yapılan açıklamada, devlet olarak yasal olmayan kazanca müsa

Trabzon'da kaçak akaryakıta geçit yok!

Trabzon’da faaliyet gösteren akaryakıt ve LPG Otogaz İstasyonları’na geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde çapraz denetim çalışmaları gerçekleştirildi.

Trabzon Valiliği’nden yapılan denetimler hakkında yapılan açıklamada, devlet olarak yasal olmayan kazanca müsaade etmeyerek tüketicilerin haklarının korunacağı vurgulandı.Faal olan 104 akaryakıt ve 82 LPG otogaz istasyonu olmak üzere toplam 186 adet istasyonda lisans kontrolü yapıldığı ifade edilirken, açıklamada “Faal olan 103 adet akaryakıt istasyonunda satışa arz edilen akaryakıtların kaçak olup olmadığının tespiti amacıyla, akaryakıt ürünlerine ulusal marker denetimi yapıldı. 293 adet marker ölçümünün tamamı geçerli çıktı.5307 Sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Kanununa göre otogaz istasyonlarında yapılan denetimlerde ise, LPG tüplerine dolum yapılmadığı tespit edildi. Trabzon ilinde faaliyet gösteren 103 istasyonda 2 bin 48 adet akaryakıt sayacı ve 201 adet LPG sayacı olmak üzere toplam 2 bin 249 sayaç kontrol edilmiş olup, yasal damgaya müdahale edilmesi sebebiyle 2 akaryakıt istasyonundaki 3 sayaca toplam 4 bin 563 TL para cezası uygulandı. 840 adet akaryakıt sayacı ve 195 adet LPG sayacı olmak üzere toplam bin 35 adet sayaç ise denetlenip, yapılan miktar kontrollerinde eksik ya da fazla veren sayaca rastlanılmadı” bilgileri yer aldı.

Denetimlerin Samsun, Giresun, Gümüşhane, Erzincan ve Tokat Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüklerinden 12, Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü’nden 4, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’ndan 2 ve Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nden 2 olmak üzere toplam 20 personelle, 4 ekip halinde yapıldığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel